Kazettás fogaskereket hogy vegyem le ?
Sehogy se akar le jönni a fogaskerék. Láncal lefogtam a fogaskereket. Villáskulcsal meg a tengelynél próbálom lehajtani de bármilyen erősen próbálkozok sehogyse akar le jönni.
Hogyan tudnám könnyen le venni ? Vagy mit csinálok rosszul ami miatt nem jön le?
Villáskulcs nem jó, az anya a kerékagyat rögzíti nem pedig a kazettát.
A zárógyűrűhöz a fentebb linkelt szerszám kell.
Fogaskerék... az bazzeg.
Így köll: https://www.youtube.com/watch?v=Q2x6fEhC-XA
A villáskulcsot mire tetted?
És miért nem tudtad meglazítani?? Mert ha a tengelyen lévő kontraanyára, akkor annak el kellett forognia. Ha nem forgott, akkor be volt fogba a tengely másik vége satuba? Vagy mi? Nem tom elképzelni a szituásziót...
Amit a #2 linkelt olyan racsni leszedőm van nekem is. Azt betettem úgy mint a videóban a helyére. Lánccal lefogtam ugyan úgy mint a videóban hogy ne forogjon el. De amit bele tettem racsni leszedőt azt próbálom a villáskulcsal hajtani de hiába megse mozdul.
Van külön kazettás leszedő is és az nem lenne jó hozzá ami nekem van ?
A 7-es válaszodban meg össze-vissza írtál ami miatt azt is gondolhatjuk, hogy vagy nem kazettás, vagy fogalmad sincs hogy konkrétan milyen, csak halottad hogy kazetta, megtetszett és leírtad ide, hogy jól mutasson a kérdésnél. Volt már itt ilyen. Kiderült, hogy teljesen más biciklije volt az ipsének mint amiről beszélt.
Ha van szerszámod és beleillik a lánckerekeknél lévő záróanyába, akkor le kell tudnod szedni! Max rossz irányba tekered. Óramutató járásával ellentétesen forgasd. Arra amerre ha forgatod lefogás nélkül, akkor elforog az egész - pont ezért kel a láncos kulccsal megfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!