Minden tárcsafék nyikorog párás-esős, illetve hideg időben?
10-es: Legkevésbé azon múlik, milyen a fék működtetése. Sokkal inkább függ a tárcsa-pofa anyagától, az alkatrészek tisztaságától, kopottságától. És nem utolsósorban a gyártó igényességétől.
Volt mechanikus tárcsafékem (illetve sose volt még más) nem nagyon volt hajlamos a nyikorgásra.
A belépő szintű mechanikus Tekro fékem vonyított nedves időben, és kb egy napig tartott mire megszáradt annyira hogy ne vonyítson egy csepp víztől is bármilyen sebességnél.
A Shimano XT pedig csak állóra fékezéskor nyekergett a víztől, ami az első nagyobb fékezés után hangtalanná változott.
...Nem volt még hidra tárcsája, de beleokoskodik...
Nem bizony, De elég sok másmilyenem igen. A gumira kapaszkodótól a szputnyik patkón át a magura hidro felnifékig. De azt tudom, hogy ami volt, az olyan volt, ami szerinted nyikorog. És mégse.
...Nem volt még hidra tárcsája, de beleokoskodik...
Nekem volt. Sőt van is. És tanusíthatom, hogy te okoskodsz, mert nem tudod, hogy nem attól függ a nyikorgás, hogy mi nyomja össze a fékbetéteket, hanem a fékbetétek fajtája és a fékbetétek meg a köztük lévő felület (tárcsa) nedvessége, szennyezettsége.
19! melyik lovon ülsz?
Nem pont ezt írtam a "12"-es hozzászólásban? Szedd már össze magad. Meg úgy nem árt a stíluson is faragni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!