Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Minden tárcsafék nyikorog...

Minden tárcsafék nyikorog párás-esős, illetve hideg időben?

Figyelt kérdés
A felnifékem nem nyekereg alapból, de ha párás-nedves hideg az idő akkor igen, és szarul is fog. A kontrással ilyen gond nincs, de azt nem lehet első kerékre szerelni.
2023. máj. 18. 01:34
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Én nem ordítok, elég kínos anélkül is, ha esőben visít a patkófék. Ilyenkor inkább aprókat fékezek és amennyire lehet, a gördülési ellenállásra bízom magam. :)
2023. máj. 23. 20:04
 12/30 tothp ***** válasza:
59%

10-es: Legkevésbé azon múlik, milyen a fék működtetése. Sokkal inkább függ a tárcsa-pofa anyagától, az alkatrészek tisztaságától, kopottságától. És nem utolsósorban a gyártó igényességétől.

Volt mechanikus tárcsafékem (illetve sose volt még más) nem nagyon volt hajlamos a nyikorgásra.

2023. máj. 23. 20:25
 13/30 anonim ***** válasza:
10-es semmi köze a nyikorgáshoz annak, hogy kábellel vagy olajjal működik-e a fék. Ahogyan 12-es írta a fékbetéttől, stb. függ.
2023. máj. 23. 21:29
 14/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem volt még hidra tárcsája, de beleokoskodik. És itt a kis apródja aki meg is védi. :D Oké igazat adok nektek hogy jól tudjatok aludni. Pápá!
2023. máj. 23. 22:11
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

A belépő szintű mechanikus Tekro fékem vonyított nedves időben, és kb egy napig tartott mire megszáradt annyira hogy ne vonyítson egy csepp víztől is bármilyen sebességnél.

A Shimano XT pedig csak állóra fékezéskor nyekergett a víztől, ami az első nagyobb fékezés után hangtalanná változott.

2023. máj. 24. 19:02
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
15-ös fogd már fel, hogy semmi köze nincs a nyikorgásnak ahhoz hogy mechanikus-e vagy hidraulikus! Ott van leírva!!
2023. máj. 24. 19:23
 17/30 anonim ***** válasza:
0%
#16 Fogd már fel, hogy a ~40 ezer forintnyi árkülönbségről írtam éppen, ami itt jelen esetben számított.
2023. máj. 24. 20:15
 18/30 tothp ***** válasza:

...Nem volt még hidra tárcsája, de beleokoskodik...

Nem bizony, De elég sok másmilyenem igen. A gumira kapaszkodótól a szputnyik patkón át a magura hidro felnifékig. De azt tudom, hogy ami volt, az olyan volt, ami szerinted nyikorog. És mégse.

2023. máj. 25. 16:57
 19/30 anonim ***** válasza:

...Nem volt még hidra tárcsája, de beleokoskodik...

Nekem volt. Sőt van is. És tanusíthatom, hogy te okoskodsz, mert nem tudod, hogy nem attól függ a nyikorgás, hogy mi nyomja össze a fékbetéteket, hanem a fékbetétek fajtája és a fékbetétek meg a köztük lévő felület (tárcsa) nedvessége, szennyezettsége.

2023. máj. 25. 17:20
 20/30 tothp ***** válasza:
0%

19! melyik lovon ülsz?

Nem pont ezt írtam a "12"-es hozzászólásban? Szedd már össze magad. Meg úgy nem árt a stíluson is faragni.

2023. máj. 25. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!