SiS GO Isotonic Gel-el valakinek vannak tapasztalatai?
Akciós volt, rendeltem belőle. Még így is több mint 500 Ft, és csak egy enyhén cukros víz, nekem hatalmas csalódás.
A Decathlon saját márkás gélje 430 Ft, vannak benne vitaminok, cink, BCAA, koffein, meg még egy pár dolog, sokkal jobb,
Az izotonias italok lenyege a szenhidrat es asvanyi anyagok megfelelo potlasa. Amit irtal 0 szenhidrat es elhanyagolhato asvanyi anyag van.
Hulyeseget ne terjesszunk mar :)
Ahha, tehát a narancsban 0 a szénhidrát, a sóban pedig nincs ásvanyi anyag :O…
És én terjesztem a hülyeséget…
Vedd csak a boltban a színezékekkel, ízfokozókkal telerakott édesített sós vízedet aranyáron, ha neked az megfelel hogy debilnel vagy nézve…
Nezz mar meg kerlek egy kerekparosoknak fejlesztett iso ital matrixat es vesd ossze a csipet so meg egy narancs komboddal.
Kezdve mondjuk onnan hogy mennyi es milyen tipusu szenhidratok vannak bennuk…
Arra hogy kimesz 20-30km-t tekerni nyugis tempoval tok jo lehet a tied is akar, de egy tempos hegymenetre vagy idofutamnal mar nem mindegy, mert elehezek az ember konnyen, es akkor lefott a kave.
Bakonyban élek, és nem megyünk 80-100km alatt edzeni.
Ha eléhetik az ember, azon izotóniás ital nem segít.
Milyen szénhidrátok vannak benne?
Dextroz
Milyen szénhidrátok vannak egy narancsban? Dextroz meg fruktóz…
Milyen elektrolitokra van szükséged?
Nacl
…
Mostanában minden szarba maltodextrint tesznek dextróz helyett is, ami elméletileg ugyan úgy felszívódik, de egy rohadtul finomított élelmiszer, nem természetes cukor, én nem hiszek a mesékben, maradok a jól bevált szőlőcukornál. Mellesleg az a fő energiaforrásunk.
A bcaa egy parasztvakítás, a koffeinnek meg semmi keresnivalója egy sportitalban…
Ha neked nem elég az a 15gramm szénhidrát ami egy narancsban van, akkor belefacsarsz kettőt vagy hármat…
Az elektrolitok pedig a méregdrága izotóniás italokban is csak sóból vannak… akkora átverés az egész mint a fene…
A citromban meg van A B C vitaminok, folsav, kálium,
Ja és mellesleg az emlősök heterotróf élőlények, vagyis, szerves anyagokat vagyunk képesek felhasználni, ezalól kevés kivétel a víz és a só, mert ezeket tulajdonképpen nem használjuk fel, pisztán 70százalékban sós vízből állunk…
Hiába tesznek cinket vagy akármit egy sportitalba, töredéke sem szívódik fel, mert a szervezetünk nem növényből van, nem tudunk szervettlen amyagokat felvenni. Ellenben a gyümölcsökben lévő vegyületekkel.
Legjobb izotóniás italok:
1. Mint már említettem kis só, facsart vagy préselt gyümilé +víz…
Fontos, hogy olyan gyümi legyen, aminek magas a glükóz az az szőlőcukor tartalma.
2. Húsleves alaplé (nyílván nem életszerű, hogy ezt vidd magaddal versenyre)
3. Alkohol mentes sör.
Minden más, pláne a koffeinnel telecseszett szarok pusztán parasztvakítás… arról nem is beszélve, mit teszel vele magaddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!