170cm magaságomhoz mekkora férfi biciklit vegyek?
Nagyon jók a kalkulátorok, hogy kb. képben legyél, de fel kell ülni a bringára.
Ha hozzáértés nélkül rendelsz a netről, akkor lehet, hogy kényelmetlen lesz, egy boltban pedig azonnal kiderülne és adnának pl. egy rövidebb stucnit.
3
Jogos amit írsz, de azért a méretproblémák nem derülnek ki azonnal. Pl lehet hogy nagyon kényelmesnek tűnik a bringa mikor kipróbálod, aztán mész vele 50 km-t, és fájni kezd valamid, és csak akkor derül ki hogy mondjuk kisebb stucni, vagy mondjuk rövidebb hajtókar kéne. Ez sajnos benne van.
A lényeg, hogy a váz legyen jó méret, aztán lehet építgetni.
Egyébként én ezért "hiszek" az egyedi építésű binrgákban. Nekem az egyik bringám ilyen, egy szervizben csinálták, és addig cserélgették rajta a dolgokat teljesen ingyen, míg tökéletesen kényelmes nem lett egy 100+-os körön is. Ha egy kész bringát vettem volna, és mindent nekem kellett volna megvenni amit még kipróbáltunk raja, még egy 50 rongyot tuti otthagytam volna szerintem... De az egy 2 hónapos folyamat volt, mire mindenből meglett a megfelelő. Felszereleték, elvittem a bringát, volt olyan amitől csak 2-3 egymást követő napi tekerés után derült ki hogy fájdalamt okoz... Kipróbáltam vagy 5 markolatot, végül vágni kellett a kormányból, stb, stb...
Amekkorát kényelmesnek találsz a boltban.
Meg lehet határozni táblázat alapján, de biztosat nem lehet mondani…
Bátyám 170cm magas, én 182cm magas vagyok, mégis ugyan olyan hosszúak a lábaink…
Bátyám az 1 számmal nagyobb montin érzi jól magát én meg az egy számmal kisebben mint amit a magasságunk indokolna a gyári táblázatokon.
Azt hazudnak be amit akarnak.
Ülj fel rá, próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!