Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Amikor több napos túrára...

Amikor több napos túrára mentek (nem csillagtúra), akkor hogy kerestek szállást?

Figyelt kérdés

Voltam már pár túrán, nem túl hosszún, 2 vagy 3 napos, most is van már két lefoglalt időpontom szállással együtt. Hogy szoktátok ezt megoldani? Mert számomra ez az egyik legnagyobb kihívás, ugyanis...

- vadkempingezni nem vagyok hajlandó,

- az 1 fő 1 éjszakára való foglalást sok helyen nem szeretik, így rögtön leszűkül az opció,

Milyen típusú szállásokat szoktatok keresni? A vendégházaknál tapasztalom, hogy az 1 éjszakára való kiadást nem igazán szeretik, a panzióknál még oké, de azok meg néha iszonyat drágák (lehet, hogy nem a legjobb dealt kötöttem, de most két éjszakára 26 ezer forintot fogok fizetni úgy, hogy egy Oroszlány melletti faluban és egy, a Börzsönyben található faluban szállok meg, ezt viszont sokallom, de egyszerűen nem találtam más szállást, ahol fogadtak volna). Kempingbe mennék, ha nem kell sátrat vinni és van mosdó (léteznek faházas kempingek, ezek tetszenének, csak eddig nem volt hozzájuk szerencsém), illetve áramra mindenképp szükségem van, hogy feltöltsem az eszközeimet a következő napra - power bankem van, de azt is tölteni kell egy idő után.

Az ifjúsági táborok se lennének rosszak, bár nem tudom, hogy oda "civilt" beengednek-e, mondjuk én pedagógus vagyok, de ha nem diákokat viszek, akkor lehet, hogy nem foglalhatok.

Egyedül vagyok, így nem szeretnék mással közösködni még egy éjszakára se, ha ismerném az illetőt, az nyilván más lenne.

Nem feltétlenül konkrét szálláshelyeket, hanem típusokat kérnék, vagy valami honlapot, ahol van ezekre vonatkozóan egy lista.

(Az árhoz annyit, hogy én legalább 10 éve nem voltam nyaralni sehol, így nem nagyon vagyok képben az árakkal, ezt a biciklis túrázást is csak 2 éve kezdtem és őszintén szólva soknak érzek kifizetni 10-15 ezer forintot 1 éjszakáért.)

2023. márc. 18. 17:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi kéktúrát csináltuk végig úgy, hogy előre foglaltuk le a szállást mindenhol. Előre megterveztük, hogy egy nap kb hány km-t akarunk menni, és ott milyen szálláslehetőségek vannak.

Egyrészt néztük az indexes kéktúra fórumot, sokan kiírják, hogy hol aludtak egy adott szakaszon.

Másrészt minden településnek van honlapja, ahol általában fenn vannak a helyi szállások, pl.:

[link]

Ezeket is néztük. Minden állomáshoz, ahol aludni terveztünk, kiírtunk pár címet, és elkezdtük felhívogatni őket.

Nekünk nem volt ilyen gond, hogy egy éjszakára nem adtak ki, csak a hosszú hétvégék, pl. húsvét, pünkösd idején. A töbi esetben mindig találtunk szállást.

2023. márc. 18. 17:26
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm a választ! Ti akkor többen mentetek, jól értem?

2023. márc. 18. 19:23
 3/9 anonim ***** válasza:
igen, ketten vagy hárman csináltuk végig.
2023. márc. 19. 06:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, azt tapasztaltam, hogy a több fős társaságokat jobban szeretik, mint a szóló túrázókat, gondolom jobban megéri nekik. Átlagosan egy főre milyen összeg jött ki / éjszaka?
2023. márc. 19. 07:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Én egyedül vágtam neki a kéktúrának és én sem sátrazom (vagy legalábbis eddig nem kényszerültem rá). Viszont sok tapasztalatom nincs, eddig 3 több napos túrán voltam. Az elsőn minden napra másik szállásom volt (majdnem) az útvonalon. Első éjszaka csak egy csilli-villi hotelt találtam, ahol egy éjszakáért annyit fizettem, mint te a kettőért. Ezt kompenzáltam a 2. napi szállásnál, ahol egy idős néni vendégszobáját vettem ki egy éjszakára és, ha jól emlékszem, akkor 5-6000 Ft-ot fizettem. Ez 2019-ben volt. 2020-ban 3 éjszakát foglaltam egy vendégházban és onnan autóval/tömegközlekedéssel oldaottam meg a napi rajthoz és célhoz való eljutást. Általában igyekszem a célba vinni az autót és utána elbuszozni, elvonatozni a rajtba, mert így nincs izgalom, hogy elérem-e a buszt a nap végén. Azt hiszem ez lesz a megoldás később is. Keresni kell egy tömegközlekedésileg jó csomópontot, ahonnét több irányba jó a közlekedés és azon a helyen foglalni több napot. Most tervezem a Zalatárnok - Zalalövő távot, 2 napos túra lesz és itt Zalaegeszeg tűnik befutónak. Innét reggel is több járat indul a szakaszkezdetek felé és délután/este is könnyű visszajutni Zalaegerszegre. Itt talán nem is kell majd autót használnom. Majd meglátom. Tervezéshez a menetrendek.hu-t használom a legtöbbet. A heyjoe.hu-n fenn vannak a túraútvonal mentén a megállók és hogy onnan merre, oda merről mennek/jönnek a buszok/vonatok. A Google Maps is tartalmaz menetrendi információkat, azt hiszem, de azt nem használtam még erre a célra.
2023. márc. 19. 08:02
 6/9 anonim ***** válasza:
48%

Hát az van hogy ha ennyire beszűkíted a lehetőségeket, akkor nem sok lehetőség marad :D

Vadkemping nem lehet, de drága se legyen, meg mindenhol álljanak neked vigyázban és várjanak szabad szobával ha jössz. Ezt te sem gondolod komolyan.

2023. márc. 22. 19:22
 7/9 A kérdező kommentje:
6-os, ebben mi az, ami elvárhatatlan? Annyit írtam, hogy a vadkemping nem jó, panziók vagy vendégházak jók, azokkal semmi gond, csak sok helyen - érthető módon - nem örülnek annak, ha csak 1 éjszakára foglal az illető. Álljanak vigyázzban meg ilyen hülyeségeket honnan szedted? :D
2023. márc. 22. 19:27
 8/9 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=oP7CdVjTtF8

Nézd meb Balázstól ezt a sorozatot

Itt felszerelés nélkül megy, nem vadkempingezik. Talán találsz benne. néhány ötletet.

2023. márc. 22. 19:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. márc. 22. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!