Milyen fajta ételt vigyünk az 1 napos, 200km-es túrára?
Egy barátommal azt terveztük, hogy körbe fogjuk tekerni a balatont egy nap alatt, tehát nem tervezünk sehol éjszakázni,
de elég tanácstalanok vagyunk azon téren, hogy ilyenkor milyen fajta kajaféleséget kell vinni.
Aki eléggé otthon van a témában és sok 200, vagy akár több km-es túrákat is szokott menni, hogy oldja meg? Miből nyeri az energiát a vízen kívül?
Esetleg el tudna látni minket pár jó tanáccsal? (akár olyannal is, ami nem ehhez kapcsolódik)
Válaszokat előre köszönöm! :)
A 200 km Balaton körül nem nehezebb, mint 100 km-t letekerni hegyen, terepen. Sőt, könnyebb. A nehézség, hogy alig van benne gurulás, tehát folyamatosan kell tekerni.
Menj legalább 3-4 órás tekerésekre! Amit tudsz enni ilyenkor, az jó lesz 5-7 órás tekerésen is.
Én 45-60 percenként szoktam valamit enni. 5-7 órás tekerésnél nem szabad megvárni az éhséget, mert onnan már nagyon nehéz visszajönni. Tanulj meg időre enni! Az első 45-60 percet is vedd komolyan!
Hiába ajánlanék valamilyen gélt, az sem csodaszer és ha éppen nem ízlik neked, akkor a hajdra kendheted.
Sportszelet - ropi - víz kombóval is letekerhető.
Nézd meg, hogy mennyivel tudsz menni hosszabb távon, mert féltávon kidőlni nem nagy élmény és az sem jó, ha 1 órával többet mész. Ugyanígy nézd meg a fogyasztásodat és azt, hogy mit tudsz megenni tekerés közben és vigyél +25%-kal többet.
Előtte nap egyetek tésztát annyit amennyi belétekfér.
Reggeli valami szenya,gyümilé.
Menetközbe müzli,sport ital. Rendes ebéd,valami egyszerű de laktató pl:hambi buri.
Az út további részében is müzli,víz,keksz
Amikor már látszik a vége akkor mehet egy energia ital,és csoki ha nem olvadt meg.(hogy ne dőlj az ágyba)
Tanuljmeg menet közben enni inni.
Balaton szeletet!!!!!!
meg cerbona szeletet!
meg szendvicseket!
legyen szőlőcukor ha végleg gond van.
én kólát is szoktam vinni a víz mellé, engem az hajt. ha mondjuk betonozni megyek akkor is iszom kólát. nem egészséges tudom, de elég komolyan hátba tud erni amikor elcsoffadok és nincs már erőm
emellett a balcsi körül minden második bokorban van bolt, kajálda, stb.
azt mondom félúton menjetek be egy kajáldába meleget enni.
én különösebb edzettség nélkül csináltam meg hasonló körülmények között.
kaja legyen rendszeres, ne várjátok meg míg eléheztek, elcsoffadtok! folyadék mindig legyen, tessék inni rendszeresen!
amire a legfontosabb figyelni: a sokvíz mindig ugyanazon az oldalon legyen! :)
Vízből nem lehet energiát nyerni és ilyen távon nem is a legjobb ital hidratálni. Mindenképpen vigyétek izotonias italt, mellyel a kizzadt ásványi anyagokat is pótoljátok.
6-ossal ellentétben én nagyon nem ajánlom se a szőlőcukrot, se a Balaton szeletet, sem a kólát. Fölöslegesen felnyomja a vércukor szintet az egekbe, mire a szervezet inzulint termel termel hogy csökkentse. Helyette összetett cukrot tartalmazó energiaszeletet vagy gélt fogyasszatok ami a lassú lebontás miatt folyamatosan adja az energiát.
Óránként legalább valami keveset egyetek, inni meg egész gyakran kell, nehogy megvárjátok a szomjúságot mert az már a vége. Egy étkezést én is beletennék feltávon:valami könnyebb de laktató ebéd ajánlott, akár kétszer is.
200 km, egy átlagos tempóban kezdő bringásoknak megvan 10-12 óra alatt megállásokkal. De erre azért mindenképpen érdemes felkészülni előtte hosszabb tekerésekkel.
Jó ötlet a gél és az energiaszelet, de mégsem. :)
Nem ilyenkor kell kísérletezgetni. Ha szokott enni a fentiekből és van olyan, mit jóízűen tud fogyasztani, akkor OK. De ha most enne először ilyeneket, akkor lehet, hogy egy falat sem fog lemenni.
A legjobb kaja sportolás közben, amit meg tudsz enni. Sokkal fontosabb megfelelő időnkénti bevitel, mint a kaja minősége. Mondom mindezt úgy, hogy csak géleket eszek versenyeken. De bármikor letekerek 100 km-t 3 Balaton szelettel.
Köszönöm szépen! :)
Esetleg márkákat tudnátok írni energiaszelet, vagy gél vagy bármi ilyesmiből? (ami nem a legdrágább és hatásos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!