Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire biztonságos most...

Mennyire biztonságos most Ukrajnában, azon belül Kárpátalján kerékpározni?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem az esetleges háborús cselekményektől félek (amik nyilván nem érik el a környéket), hanem attól, hogy esetleg elvisznek katonának, nem engednek vissza Magyarországra a határon, ilyesmi.

Magyar állampolgár vagyok, magyar útlevéllel, ukránul egy szót sem tudok.

Illetve a másik, hogy az egészségügyi terror idején Covidra kiterjedő egészségbiztosítást kellett bemutatni a határon, gondolom ez már csak múlt, ugye?

2023. febr. 21. 23:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

10: ott hibádzik a logikád, hogy a COVID-ba sportolók és egészséges életmódot élő emberek is belehaltak szép számmal. Az egyik emberen tünetmentesen átment, a másik, hasonló testalkatú ember meg belehalt. Nem minden áldozat volt idős vagy elhízott! Az biztosnak látszott már az elején, hogy a genetikai különbségekben keresendő a válasz, de semmi biztosat nem lehetett tudni.

Azt nem érted meg, hogy ez a vírus baromi gyorsan érkezett és terjedt (mint minden vírus ugyebár) és az egészségügyet teljesen váratlanul érte. Naponta belehalt száz + X ember és az orvosok nem tudták megmondani, miért. Mit lehet ilyenkor csinálni? Nyilván az eddig bevált járványtani intézkedésekhez nyúlni (kontaktok csökkentése, távolságtartás és a terjedés fékezése [= maszk], illetve baromi gyorsan kifejleszteni a vakciánkat.

Persze, mindig lehet találni ellenpéldákat (XY maszkban is elkapta, bezzeg az öcsémnek maszk nélkül sem lett baja stb.). De azt kellene megérteni, hogy a járványtan a tipikus esetekből indul ki mindig, nem a kivételekből. Ha az oltás ezerből 990 embert megvéd a halálos lefolyástól, akkor nem azon kell rugózni, hogy a maradék 10-nél hatástalan volt, illetve hogy 100 ezer beoltottból egynél súlyos allergiás reakciókat okozott. Hanem abból, hogy a legtöbb esetben megmentette az illetőt.

Minden ország próbálta megtenni a tőle telhető legtöbbet azért, hogy a saját állampolgárait megóvja. Igen, ez kényelmetlenséggel járt, mert ellenőrzés alá vonták azt, amit korábban nem, de így lehetett valamelyest fékezni a terjedést és időt nyerni a védekezéshez. Nem tudom mit nem lehet ezen megérteni.

2023. febr. 22. 09:33
 12/22 A kérdező kommentje:
#11 Remélem, embertömegek tízezreit sikerült azzal megmenteni a biztos haláltól, hogy nem engedtek át engem kerékpárral a szomszédos országokba, ahol aztán megállás és másokkal való érintkezés nélkül bringáztam volna 20-30-100 kilométert 😉
2023. febr. 22. 09:36
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy megint az egyes esetekből indulsz ki. Lehet, hogy a te bringázásod nem jelentett volna járványügyi kockázatot, de a többiek, akik piacozni, plázázni vagy zsúfolt utcán lődörögni mentek volna, azok igen. És (jog)szabályt nem lehet kivételekre írni.

Ez kicsit olyan, mint egy magas rangú állami vezető Magyarországra látogatása, amikor a fél környéket lezárják az érkezésekor. Milyen igazságtalan már, hogy nem sétálhatok az Andrássy úton, amikor a konvoj arra jön, pedig én nem jelentenék rá veszélyt! Igen, én nem, de más esetleg igen, tehát a biztonság érdekében senki nem mehet a közelbe. Ugyanez volt a járvánnyal is: lehet, hogy 10-ből csak egy ember volt fertőzött, de az az egy 20 másiknak is átadhatta, akikből lehet, hogy 3 bele is hal. Ez valahogy nem tűnik elfogadható kockázatnak.

2023. febr. 22. 09:57
 14/22 anonim ***** válasza:
82%

Felteszel egy trollkérdést, aztán provokálod a hozzászólókat.

Miért nem keresel inkább valami hasznosabb hobbit?

2023. febr. 22. 10:27
 15/22 A kérdező kommentje:

#14 Nem volt semmi trollkodás a kérdésben. Tudom, hihetetlen, de van olyan, akinek nem az az álma, hogy az elcsépelt Balaton-kört rója.

Utólag visszagondolva az egészségügyi terror használata valóban indokolatlan hiba volt, de ugyan honnan gondoltam volna, hogy két év után még ugrik valaki erre a mesére?

2023. febr. 22. 10:31
 16/22 anonim ***** válasza:

És hogy viselkedtek az ukránnak a magyarokkal?

Normálisak?

2023. febr. 22. 13:59
 17/22 anonim válasza:
Hát gondolom a kárpátok miatt mennél főként.Romániában is tudsz kerékpározni ott és nem annyira veszélyes
2023. febr. 22. 16:33
 18/22 anonim válasza:
Sógorom Magyarországon született, magyar állampolgár, de a szülei Karpataljarol származnak. Hogy, hogy nem, kideritették és nem akarták visszafelé engedni. Egy éjszakát ott töltött, de nem írt alá semmit, mivel nem tud ukranul (adtak valami papírt és minden áron alá akarták íratni vele). Másnap elengedték.
2023. febr. 22. 20:20
 19/22 anonim válasza:
Ha neked és a szüleinek nincs köze Ukrajnahoz akkor valszeg nem lesz gond.
2023. febr. 22. 20:21
 20/22 Alex Fly ***** válasza:
@12: érdekes, mert semmilyen külön tiltás nem vonatkozott a kerékpárosokra: ugyanúgy kelhettek át a határon, mint aki nem kerékpárral tette ezt. És szerencsére elég hamar lett hatásos védőoltás a SARS-Cov2 ellen és elég hamar elérhetővé vált mindenki számára, így ezután már nem volt akadálya a határátlépésnek...
2023. febr. 22. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!