Mi kerül több mint 100 000 forintba egy biciklin?
nem tudom láttad-e de minden krva drága.
30 éve az első mountanin bike-omat 20 ezerért vettük, az akkor iszonyat pénz volt. akkor még nem volt teleszkóp sem :)
10 éve 100-ért vettem egy új trekkinget. (teleszkóp, agydinamó, 3x8 váltóval, teljes felszereltséggel)
tavaly 300-ért vettem egy hasonló felszerltségűt.
igazából 30 éve van egy ÁTLAGOS 12% eves infláció (kamatos kamattal számolva)
élelmiszer? az iskolabüfés péksütik árára a mai napig emlékszek 25 év távlatából, ma kb 25x áron mennek ezek a dolgok a boltokban. ha visszaszámolod ez ugyanúgy egy átlagos 13% éves inflácio
"Annyiért már lassan egy elektromos rollert, vagy egy szarabb használt kocsit is lehet venni??"
130-ért? max olyan autót veszel, amit a bontós is csak pénzért vesz be. ha vsak a benzint számolod, kb 2500km benzin árából megvan a 130e bicikli. a szervizköltségekről ne is beszéljünk én idén 120-at hagytam ott az éves szerviz+műszakira.
Egy új biciklire, ha vigyázol rá 10 évig kb semmit nem kell költeni.
Az e-roller pár év alatt tönkremegy, és már egy földútra sem tudsz vele rámenni, vagy vizes úton sem ajánlott vele elindulni.
Egy-két év alatt hatalmasat drágultak:
-az alapanyagok
-az üzletek, gyárak fenntartási költségei (villany, gáz stb.)
-a szállitás (350 helyett sokáig 800 forint volt egy liter gázolaj, most éppen 635).
Azt gondolná az ember, hogy a 2020 tavaszán-nyarán kialakult magasabb kereslet a hunyó, de nem, 2021. augusztusában 65 ezer forintért vette meg a párom a Btwin Riverside 120-as biciklit, egy évvel később már 100 ezret kellett fizetni érte. De másfél éve még 55 ezerért is lehetett venni (Riverside 100), utólag ez is hihetetlen.
Szerintem manapság ez nem is drága.
A sajátomat a 2000-es évek közepén vettem. És ez sem valami full extra márkás darab, csak egy áruházi Hervises gép, ami már nem a műanyag fékkaros, kínai váltós ipari hulladék kategória. Ez is karcoltan annak idején, 15-20 éve a százast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!