Ha jól értem, akkor gravelből lehet outit csinálni, de outiból gravelt nem lehet?
Figyelt kérdés
2023. jan. 22. 18:48
1/7 anonim válasza:
Outiból is lehet gravelt, ha elég széles gumi fér a vázba. A mai endurance országútik némelyike már fogad 32-35-ös gumit is, az elég egy könnyű gravelezésre. Ha hátul van egy 11-34-es sor, akkor az 50-34-es hajtást le lehet cserélni 46-30-as GRX-re és már kész is a gravel.
2/7 anonim válasza:
Mindkettőből lehet a másikat, meg nem is. :)
Az outi vázban egy szélésebb gravel külső nem fér el.
Gravelből azért nem fogsz tudni igazi outit csinálni, mert egészen más a váz geometriája. És éppen ezért fordítva sem lesz tökéletes a konverzió.
Gravel bringán sosem lesz olyan jó aero pozíciód, mint outin. És outin szívás lesz a lejtőkön, mert elől lesz a súlyod.
A GRX abban is különbozik, hogy felső fogásban is van értelmezhető fékerő.
Én inkább outizok gravel bringával, mint fordítva.
3/7 anonim válasza:
2: ez nem mindig igaz, pl. Cube-nál az endurance outi (Attain) és a gravel (Nuroad) vázgeometriája majdnem egyforma (Nuroadnak 1 centivel hosszabb a tengelytávja, stack és reach ugyanaz), csak a gumiszélesség és a váltórendszer más.
4/7 anonim válasza:
#3!
Jelentős eltérés van az általád említett 2 Cube bringa stack és fejcső méretében. (Ha csak 1 fajta Attain és csak 1 fajta Nuroad váz létezik.)
5/7 anonim válasza:
4: Pl itt van a 2021-es Attain és a 2022-es Nuroad összehasonlítása, stack -1mm, reach +1mm: [link]
6/7 anonim válasza:
#5!
A gyártó oldalán néztem az utolsó évjáratot és abban lényeges eltérések voltak a geometriában.
7/7 anonim válasza:
Csak ilyen fura hibrideket lehet úgy csinálni. 2-es mondja jól. Nagyon más a vázgeometria. Arra vannak kitalálva amire, nem kell ezt bolygatni. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!