Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért van ilyen hangja a...

Miért van ilyen hangja a láncnak amikor tekerem?

Figyelt kérdés

Üdv!

Az országútimat nemrég takarítottam. Teljesen kitisztítom a láncot, hogy a legapróbb szennyeződés is eltűnjön, így tekerésnél semmilyen homokkaristolós hangot nem hallok.

Felrakom az olajat szemenként és megjáratom mindegyik tányéron ahogy kell, majd várok pár órát, hogy jól beleigya magát a szemekbe.

Viszont amikor elindulok, tekerésnél ilyen racsnis hangot hallok és érzem a talpamon a tekerés racsnizását nagyon enyhén.

Mikor megvettem a bringát a gyári simán futott.

Ennek mi lehet az oka?

2023. jan. 2. 18:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

De hogyan tisztítod? Hogyan?

Csak lefújod srpayjel?

Ha igen, akkor az nem lesz teljesen tiszta, csak kivülről! Bemosod a retket a görgőkhöz és a szemek közé és attól akad.

Vedd le a láncot és hajlítgasd meg a kezedben és figyeld meg hogy tisztán, simán mozognak-e az egyes szemek!

Nem neves termékkel kell tisztítani, hanem ésszel és megfelelő technológiával!

A helyén a láncot száraz, vagy minimálisan - két kis tüsszentésnyi - tisztítószerrel befújt ronggyal kell letörölni és újrakenni.

Komolyabb tisztítás esetén le kell venni a láncot és alaposan kimosni, kiszárítani és újrakenni.

A kegyszerek mitsem érnek ha nem jól használod őket.

2023. jan. 6. 08:27
 12/12 A kérdező kommentje:

Én így csinálom:

Először vízzel átmegyek rajta, átöblítem mindenhol. (Itt az öblítést kerti csapos közepes nyomású folyatással kell érteni) Majd a tányérokat és a láncot befújom spray-vel, amit rajta hagyok max 1 percig és utána elkezdem kefével, fogkefével mindenhol súrolni míg azt nem látom, hogy teljesen ki nem jött a piszok.

Ezt követően vízzel ismét átmegyek rajta és egy tiszta ronggyal minden apró részét, ahol esetleg maradt olaj vagy piszok áttörlöm többször is. Tesztből megtekerem a láncot, hogy nincs e karistoló hangja, azaz minden piszok kijött e belőle, és csak ezek után olajozom meg a láncot.

2023. jan. 6. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!