Miért van ilyen hangja a láncnak amikor tekerem?
Üdv!
Az országútimat nemrég takarítottam. Teljesen kitisztítom a láncot, hogy a legapróbb szennyeződés is eltűnjön, így tekerésnél semmilyen homokkaristolós hangot nem hallok.
Felrakom az olajat szemenként és megjáratom mindegyik tányéron ahogy kell, majd várok pár órát, hogy jól beleigya magát a szemekbe.
Viszont amikor elindulok, tekerésnél ilyen racsnis hangot hallok és érzem a talpamon a tekerés racsnizását nagyon enyhén.
Mikor megvettem a bringát a gyári simán futott.
Ennek mi lehet az oka?
Nem kell várni. A fém nem issza be az olajat.
Beolajozod, átpörgeted, letörlöd a felesleget és már mehetsz is.
Mennyit futott ez a lánc és milyen rendszerességgel tisztítod a láncot?
1000 km-t mentem vele eddig 3 hónap alatt. Heti rendszerességgel tisztítom.
A váltóval semmi gond nincsen, a gyári beállításhoz azóta se nyúltam hozzá. Néha elfelejtem letörölni, ez lenne a gond?
Minden boltban úgy adják át az új bringákat, hogy párszáz km után menj vele vissza, hogy a bowdenek nyúlása miatt utána állítsanak a váltóknak.
Ha koszos a lánc, akkor a kosz ott marad, hiába olajozod.
mivel és hogyan takarítottad?
Ha sprézted, akkor az inkább csak bemossa a szemek, görgők, csapok közé a retket és attól lesz darabos a mozgása.
Elektromos a valto ugyhogy bowdennel nem kell foglalkozni.
Muc-off termekeket hasznalok a tisztitashoz es teljesen atpucolom, konkretan mintha uj lenne a bicikli.
Szemenkent megolajozom, van amikor gyorsan olajozom, azaz csak tekerem a lancot es csepegtetem ra tobb korben.
Egyedul annyi ,hogy neha elfelejtem letorolni. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!