Ezek közül melyik márka legyen?
Szeretnék venni a rendes bringám mellé városi cirkálónak egy régi, olcsó outit. Ezek közöl a márkák közül melyek azok amiket érdemes?
Atala, Csepel, Peugeot, Raleigh, Puch, Favorit, Bavaria.
Esetleg más? Kifejezett valami olcsóbbat keresek, amit nem félek kint hagyni a utcán, tehát ilyen vintage Pinarello-k, Bianchi-k meg Colnago-k nem játszanak :)
Ne legyen szép. Ha nem tetszik a tolvajnak akkor ne visziel.
Persz nem kell,hogy nagyon gané legyen. Kosz,rozsdafoltok(ha ügyes vagy oda is festheted).lepatzozott festék (az is festhető)
"További tanácsok, hogyan előzd meg a lopást:
Potenciális veszélynek az új csillivilli bringák vannak kitéve, mivel ezt lehet a legjobban eladni. A tolvajok nem mindig értenek ahhoz, amit ellopnak, így nekik nem mond semmit az, hogy Neked milyen bringád van. Ha színes, szagos, van rajta teleszkóp, esetleg látnak rajta egy csomó Shimano feliratot, máris úgy gondolják, hogy ezt megéri meglovasítani.
Ha teheted, városi használatra vegyél egy olcsó, használt, esetleg kicsit lepukkant, merev villás bringát, ha szükséges, hozd működőképes állapotba. Fesd le valami visszataszító színűre, ragaszd teli matricákkal, tüntesd el a márkajelzéseket. Lényeg, hogy éreztesd, hogy ezt nem érdemes elvinni. "
( [link] )
Ebben a kategóriában nem igazán lényeges a márkanév. A felsoroltak mellé a helyedben odaírnám a Favoritot is -sok hardcore városi bringás arra esküszik. Ha lehetőség van válogatni, akkor én előnyben részesíteném a szénacél vázak helyett a CroMo-t, elég olcsón ki lehet fogni Reynolds és Columbus csövekből készülteket, ami örök darab...
Ja és elég sok, jó minőségű Peugeot is akad a piacon -de azokat nem tudom jó szívvel ajánlani (és ugyanígy óvatosságot ajánlok a francia gépekkel): a francia szabványú monoblokk és az eltérő méretek miatt már sokan szívtak velük...
Ott van a listában a Favorit :)
Azt jó hogy mondod hogy a francia szabvány más, ezt nem tudtam. Szerencsére a szervizben ahova járok, ilyen mindentmegoldósak a srácok, de inkább nem nehezíteném meg a dolgukat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!