Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ezek közül melyik márka legyen?

Ezek közül melyik márka legyen?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni a rendes bringám mellé városi cirkálónak egy régi, olcsó outit. Ezek közöl a márkák közül melyek azok amiket érdemes?

Atala, Csepel, Peugeot, Raleigh, Puch, Favorit, Bavaria.

Esetleg más? Kifejezett valami olcsóbbat keresek, amit nem félek kint hagyni a utcán, tehát ilyen vintage Pinarello-k, Bianchi-k meg Colnago-k nem játszanak :)

2022. dec. 20. 17:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Volt korábban egy acélvázas városim is, de valami könnyített váz lehetett, mert nem volt sokkal nehezebb, mint az aluvázas. Közel a 30 évéhez sem volt szétrohadva, és szervízigénye szinte a nullával volt egyenlő (ehhez azért hozzátartozik, hogy télen nem használtam). Szerettem, de sajnos tavaly (állítólag..) ellopták a téli tartózkodási helyéről.:(
2022. dec. 20. 19:00
 12/22 anonim ***** válasza:

Ne legyen szép. Ha nem tetszik a tolvajnak akkor ne visziel.

Persz nem kell,hogy nagyon gané legyen. Kosz,rozsdafoltok(ha ügyes vagy oda is festheted).lepatzozott festék (az is festhető)

2022. dec. 20. 19:02
 13/22 anonim ***** válasza:

"További tanácsok, hogyan előzd meg a lopást:

Potenciális veszélynek az új csillivilli bringák vannak kitéve, mivel ezt lehet a legjobban eladni. A tolvajok nem mindig értenek ahhoz, amit ellopnak, így nekik nem mond semmit az, hogy Neked milyen bringád van. Ha színes, szagos, van rajta teleszkóp, esetleg látnak rajta egy csomó Shimano feliratot, máris úgy gondolják, hogy ezt megéri meglovasítani.

Ha teheted, városi használatra vegyél egy olcsó, használt, esetleg kicsit lepukkant, merev villás bringát, ha szükséges, hozd működőképes állapotba. Fesd le valami visszataszító színűre, ragaszd teli matricákkal, tüntesd el a márkajelzéseket. Lényeg, hogy éreztesd, hogy ezt nem érdemes elvinni. "

( [link] )

2022. dec. 20. 19:17
 14/22 A kérdező kommentje:
Na mindegy, a lényeg, hogy akkor ezek szerint ezek a biciklik hasonló minőséget képviselnek, mindegy hogy melyik márkát választom?
2022. dec. 20. 19:18
 15/22 anonim ***** válasza:
Én a Hercules és Puch retro bringák felé kacsintgattam, de szerintem szinte mindegy. A régi biciklim valami "Biria" megnevezéssel bírt (1991), mégis szinte hibátlanul működött.
2022. dec. 20. 19:27
 16/22 MGéza ***** válasza:
Igen, gyakorlatilag mindegy. A Csepel némileg alacsonyabb minőséget képvisel de annyira nagy szórás nincs, inkább állapot függő ebben a korban már, hogy mennyire kapta meg a rendszeres törődést.
2022. dec. 20. 19:46
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát akkor nem márka alapján választok. :)
2022. dec. 20. 20:18
 18/22 Alex Fly ***** válasza:

Ebben a kategóriában nem igazán lényeges a márkanév. A felsoroltak mellé a helyedben odaírnám a Favoritot is -sok hardcore városi bringás arra esküszik. Ha lehetőség van válogatni, akkor én előnyben részesíteném a szénacél vázak helyett a CroMo-t, elég olcsón ki lehet fogni Reynolds és Columbus csövekből készülteket, ami örök darab...

Ja és elég sok, jó minőségű Peugeot is akad a piacon -de azokat nem tudom jó szívvel ajánlani (és ugyanígy óvatosságot ajánlok a francia gépekkel): a francia szabványú monoblokk és az eltérő méretek miatt már sokan szívtak velük...

2022. dec. 21. 15:53
 19/22 A kérdező kommentje:

Ott van a listában a Favorit :)

Azt jó hogy mondod hogy a francia szabvány más, ezt nem tudtam. Szerencsére a szervizben ahova járok, ilyen mindentmegoldósak a srácok, de inkább nem nehezíteném meg a dolgukat. :D

2022. dec. 21. 16:52
 20/22 anonim ***** válasza:
Valóban, a francia bicókról elég sok rosszat olvastam, én azért nem is javasoltam.
2022. dec. 21. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!