Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szemüvegesként milyen maszkot...

Szemüvegesként milyen maszkot vagy kiegészítőt tudnék használni téli bringázáshoz?

Figyelt kérdés
Jobban a fülemet és a számat szeretném védeni és sisak alá szeretnék valamit felvenni. Eddig egy maszk sem volt jó mert mindbe bepárásodik a szemüvegem.. már tiszta ideg vagyok miatta, hogy semmilyen megoldás, koncepció nem működik. Hiába a páramentes réteg a szemüvegemen, hiába páramentesítő spray, a házi praktikák, ha el van takarva az orrom vagy a szám, biztos hogy nem fogok semmit látni.
2022. nov. 20. 14:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Vegyél egy rendes sportmaszkot szmog ellen, olyat amin szelep van, az nem a szemed felé szellőzik ki, hanem a szelep felé.
2022. nov. 21. 12:48
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok sok választ. Egyelőre télisapkát vágtam szét kámzsának ami védi a fülem és a nyakam, a számat nem. Igy tűrhető a hideg. Igazából kerékpáros sapkákat még nem is néztem, de most meglesem őket. Menet közben ha nincs eltakarva a szám akkor nem párásodik, csak ha megállok, de ha el van takarva a szám akkor viszont igen. Egyelőre maszkokat nem mertem venni, mert félek hogy csak kidobom a pézt'. :D
2022. nov. 21. 21:33
 13/20 anonim ***** válasza:

Az álladat és a homkolodat védő kámzsa ok. Ami már a szádat, orrodat takarja az már nem jó. Ami a szemedet is... azt fordítva vetted fel :D

Nekem a kovid idején a maszk tette tönkre a szemüvegem!

Amikor a városban is kellett használni, akkor én szabálykövető állampógár fel is vettem. És tényleg, az orrom mellett a szemüveghez jutó lélegzetből kicsapódott minden a szemcsire. Mivel ez sok időn keresztül történt, szépen megette a lencse belső oldalán lévő valamilyen réteget - valszeg a fényre sötétedő hardver volt az. Olyan lett mint amikor a mikrosütőbe berakod a CD lemezt.

Csak nagyon óvatosan a maszkokkal és a szemüvegekkel!

Azt nem tudom elhinni, hogy annyira nyámnyila vagy, hogy nem bírsz ki néhány órát hidegben tekerve. Én ma is rommá izzadtam magam, pedig felénk csak 4 fok volt.

Hova jársz ennyit? Mennyit mész egy nap? Milyen időben?

2022. nov. 21. 22:59
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem nyámnyilaság ez... Én télen is mindig tekerek legalább napi egy órát egyhuzamban, de van hogy kettőt. És bizony kell a csősál az orromig felhúzva, főleg szeles időben. Ilyen 4-5 fokban még nem, de nulla körül már kell. Amúgy meg teljesen egyedi hogy ki mennyire fázós vagy sem, ez nem nyámnyilaság kérdése....
2022. nov. 21. 23:04
 15/20 A kérdező kommentje:
4 fokban én is tekerek mnden gond nélkül, a -3 viszont már elég fagyosnak érződik akárhonnan nézem. Nem arról van szó, hogy nem bírom, tekertem már végig telet, bár ennek már 6 éve, de miért ne próbálhatnék védekezni a hideg ellen? Amúgy egy nap 2x 12 km-t tekerek változó útszakaszon, mivel 3 műszakban dolgozom így változó időszakokban.
2022. nov. 22. 04:23
 16/20 anonim ***** válasza:

A spray nem azbigazi vettem használom de inkább tisztit mint párátlanít...mondjuk anyámnak bejön.

Én probáltam a teljes arc illetve száj eltakarást de valami hiba volt benne,mert utána kapart a torkom,azóta hanyagolom és csak a nyakam védem. Igy jó. A fülemre ott a sapi. Az is jó.

2022. nov. 22. 08:34
 17/20 anonim ***** válasza:

[link]

Lihegésnél szájon be, orron ki, szmogszűrős is, és szemüveg sem párádodik be.

2022. nov. 23. 11:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Én 12 fok alatt rakok valamit a szám elé, ha kitaposom a gép lelkét akkor nehezen megy az orron be szájon ki elmélet és azonnal megfájdul a torkom.
2022. nov. 24. 12:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Maszkban könnyen megy, mivel van ellenállása, mindenen be, orron ki, mivel a szájnál ellenállásba ütközik ennél a maszknál ha nagyon lihegek… amúgy nálam is csak elmélet a szájon be orron ki, de a maszk működik így is.
2022. nov. 24. 13:17
 20/20 anonim ***** válasza:
A maszknak amit linkeltem pont az a lényege, hogy az orron megy ki a levegő, így nem párásodik pl a szemüveg.
2022. nov. 24. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!