Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szemüvegesként milyen maszkot...

Szemüvegesként milyen maszkot vagy kiegészítőt tudnék használni téli bringázáshoz?

Figyelt kérdés
Jobban a fülemet és a számat szeretném védeni és sisak alá szeretnék valamit felvenni. Eddig egy maszk sem volt jó mert mindbe bepárásodik a szemüvegem.. már tiszta ideg vagyok miatta, hogy semmilyen megoldás, koncepció nem működik. Hiába a páramentes réteg a szemüvegemen, hiába páramentesítő spray, a házi praktikák, ha el van takarva az orrom vagy a szám, biztos hogy nem fogok semmit látni.
2022. nov. 20. 14:37
1 2
 1/20 anonim válasza:
100%
Lehet venni szemüvegre olyan folyadékot amitől nem fog párásodni!
2022. nov. 20. 14:51
 2/20 A kérdező kommentje:
Szia! Én eddig sprayt próbáltam olyat, hogy be kell fújni, áttörölni száraz puha kendővel és az is megakadályozná, csak valahogy mégsem..
2022. nov. 20. 15:45
 3/20 anonim ***** válasza:

Esetleg egy sálat a szád elé? Vagy attól is párásodik a szemüveg?

A fülemre én egyszerű, meleg anyagú homlokpántot szoktam tenni, az a sapka alá elfér, de sisak alá? Nem tudom. Ki kell próbálni.

2022. nov. 20. 18:42
 4/20 anonim ***** válasza:

Kontaktlencse? :D Bocsi a szar viccért...

Én nem vagyok szemüveges, de a hideg miatt próbáltam bringás szemüveget hordani télen. Ha megálltam, mindig bepárásodott, akkor is ha nem volt még olyan hideg és nem volt eltakarva az orrom/szám. Menet közben nem volt gond. Neked menet közben is párásodik, az a probléma? Ha igen, esetleg próbálj meg egy sima csősálat, az nem lapul rád annyira mint egy maszk. A sisak alá meg sima sisak alá való sapka.

2022. nov. 20. 19:06
 5/20 anonim ***** válasza:

Az a titka, hogy csak a szád elé tedd, az orrodat hagyd szabadon. Akkor nem fog párásodni a szemüveged.

[link]

2022. nov. 20. 20:23
 6/20 anonim ***** válasza:

[link]

Ilyen roppant drága és professzionális nyakravalót használok, csak akkor párásodik, ha megállok, akkor meg lehúzom.

2022. nov. 20. 20:29
 7/20 anonim ***** válasza:

Felejtsd el a maszkot!

Semmi szükség rá!

Ha nem 25 fok után kezdesz el fogypotn körül tekerni, hanem folyamatosan hozzászoksz, akkor nincs szükséged maszkra.

Az első 5 percben komfortosabb maszkban tekerni, de után úgysem kell.

Felveszek a bukó alá egy kendőt és fülem már védve is van.

Ha a szádat akarod bebugyolálni, akkor nem is akarsz sokat menni, tehát nincs is rászükséged. Ha már legalább fél órát mész, akkor meg úgyis innod kell.

2022. nov. 20. 20:45
 8/20 anonim ***** válasza:
Nekem pl. kell egy egyszerű szájmaszk, mert krónikus orrdugulásom van, ami miatt sajnos sokszor a számon át veszek levegőt, és hidegben, pl. hídon áttekerve nem szerencsés, ha a torkomra megy a hideg szél. Meg úgy általában sem.
2022. nov. 20. 20:57
 9/20 anonim ***** válasza:

"Lehet venni szemüvegre olyan folyadékot amitől nem fog párásodni!"

Azt kend a hajadra!

40 éve van szemüvegem, kipróbáltam néhányat, olyant még nem találtak ki ami ténylegesen működik is.

Nem nagyon értem a problémát. Csak akkor párásodik a szemüvegem ha bemegyek valami párás helyre kintről. Menet közben sosem szokott párásodni.

Én sem ajánlom a maszkot. Nem tudsz mit csinálni a lehelleteddel. Ha nem a szemüvegre csapódik ki, akkor a maszkra és úgy fogja hűteni a pofádat, hogy belegebedsz.

Vegyél olyan kámzsát ami nem takarja az arcod. Ez arra teljesen jó, hogy a fejed, nyakad, stb ne fázzon. Az arcod esetleg kend be valami krémmel ha nagyon érzékeny. Ajkakra meg ott a labello. Az tényleg hasznos.

0 fokig ez teljesen jó, órákat ki lehet így birni. 0 fok alatt meg nem tudom ki teker egész nap.

És tessék 3 kmh-nál gyorsabban tekerni! Ha elég gyors vagy, akkor a lélegzetedet elviszi a menetszél. Álló helyzetben pedig ne felfelé lélegezz.

2022. nov. 21. 00:05
 10/20 anonim ***** válasza:
Én erdélyben lakom és előfordul, hogy mínusz 20fokban is bringára kell ülnöm munkába menet, szintén szemüveges vagyok én síszemüveget használk és abba ügyesen beleragasztottam az előző szemüvegemet amivel jól látok de olvasni már nem tudok.
2022. nov. 21. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!