Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Bármilyen régi, vagy külföldi...

Bármilyen régi, vagy külföldi bringát fel lehet újítani, vagy meg lehet javítani szakszerűen? Kapni mindent hozzá?

Figyelt kérdés
2022. nov. 14. 14:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nálunk a garázsban van olyan bicikli, amin az első fék a gumihoz nyomódva fékez. Szerintem ehhez például már nincs alkatrész.

A másik tipikus probléma a 630-as kerékméret. Nem tudom, most mi a helyzet, de régebben nem nagyon volt ekkora méretű alufelni, ha meg 622-est teszel bele, akkor szívás van a fékkel (össze lehet hozni, de kompromisszumos).

2022. nov. 14. 15:38
 2/15 anonim ***** válasza:

Bőven nem.

Vannak technologiák amik 2-3évet élnek,ennyi idő alatt kijönnek a hibák és ezek olyanok is lehetnek amivel nem érdemes szorakozni,hagyják a feledés homályába veszni. (Dual control,octalink) nem találsz hozzá semmit,ha mégis az is megdőglik hamar.

És ez mindenre igaz.

Növekednek az átmérők,távolságok,stb. Ès az alkatrész gyátok igazodnak hozzájuk. A régebbi cuccok meg elfogynak.

Az új meg nem passzol.

Persze ha időd és értesz hozzá,akkor összelehet vadászni és utána házasítani mindent,de nem biztos hogy érdemes.

2022. nov. 14. 16:10
 3/15 anonim ***** válasza:

#2!

Dual Controlhoz csak egy fékkar kell, a váltók, fékek ugyanazok, mint más esetben. Amúgy a váltókar szokott legkevésbé meghalni.

Az octalink sokkal tovább élt, mint 2-3 év. Mindig tudtam venni octalinkes monoblokkot, de tény, hogy most már a jobb bringákat integrált hajtóművel szerelik, az ócskákat meg négyszögessel.

De alapvetően egyetértek.

26-os montiba minőségi, nem tapered villát szeretni szinte lehetetlen. És akkor még a fékről nem is beszéltünk.

Ugyanez igaz pl. a V-fékes, nem tapered trekking villára. Ha találsz, akkor sokkal gyengébb minőségű lesz, mint az eredeti, de közben sokkal drágább is.

2022. nov. 14. 16:31
 4/15 anonim ***** válasza:

NEM.

Van egy csomó műszaki részlet, alkatrész, amihez már nem tudsz pótlást szerezni.

2022. nov. 14. 16:50
 5/15 anonim ***** válasza:
Annyira fillérekért vannak használt bringák, hogy használatra nem éri meg, hacsak nem a restaurálás a cél.
2022. nov. 14. 17:17
 6/15 anonim ***** válasza:

Bármihez nem lehet kapni alkatrészt. Sokféle szabvány van. Sokféle irányzat. Gyártottak 1992-tól 1998-ig valamit egy országban és aztán soha többet olyant sehol. Talán még egy profi esztergályos is csak 3 xanax szárazon történő lenyelése után merne nekiállni bármit elkészíteni hozzá. Aranyárba'. Franciák, olaszok ahogy az autóipadban, úgy a kerékpáriparban is alkottak olyanokat, hogy olyant kitalálni sem lehet.

Még ittho. is nagyon komolyan be lehet copni... Nekem octalinkes hajtóművem, monoblokkom van amit 2-es írt. Nincs semmi már hozzá. Ha elkopik cserélhetem az egészet. De legalább a vázban a csapágyház szabványos, tehát kapok hozzá majd alkatrészt. De ha az sem lenne szabvány méret, akkor kb az egész kerékpárt dobhatnám ki a kukába.

Szóval alaposan utána kell nézni, meg kell tapogatni, méregetni hogy mit vesz az ember. És még a vásárlás előtt megnézni hogy tud-e hozzá szerezni mindent.

Ha tud, akkor mindenből azonnal 2-3 darabot kell venni, hogy maradjon tartalékba! :D

2022. nov. 14. 18:18
 7/15 A kérdező kommentje:
5-ös Azért filléreknek nem nevezném, de kinek mi a fillér. 200-250 körül kezdődnek a használható használt bringák. Persze nem a boltba járósra gondolok.
2022. nov. 14. 19:20
 8/15 A kérdező kommentje:
De köszönöm a válaszokat.
2022. nov. 14. 19:41
 9/15 anonim ***** válasza:

A multkor volt fenn 12500ft egy bringa az eléggé fillèr a 250hez képest.

Amugy mikori bringákra gondolsz?

Mert mi válaszolók egyértelműen 20+ évesekre aszociáltunk.

Egy 3-4 7éves bringával még lehet kezdeni elégsok mindent.

2022. nov. 15. 01:47
 10/15 anonim ***** válasza:

Akarat és kapcsolatok kérdése, sokmindent amire itt pl sokan rávágnák, hogy NEM, valójában az új alkatrész árának töredékéért le lehet gyártatni pl egy ügyeskezű nyugdíjas esztergályos/maróssal…

Legutóbb pl apukám régi ruszki bringályába csináltattam egy komplett teljes középrészt négyszögtengellyel az ékes helyére, én megrajzoltam cad-ben, beméreteztem szépen, kinyomtattam, ismerős esztergályos meg cserébe egy tálca ursus black sörért romániából legyártotta nekem… tökéletesen működik.

2022. nov. 15. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!