Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire igaz az alumínium...

Mennyire igaz az alumínium váz kifáradás?

Figyelt kérdés

beszéltem munkatársammal hogy szeretnék venni kabon kerékszettet a cannondale topstone bicajom alá. 4 éves már. Azt mondta nem érdemes ennyi pénzt kiadni egy kerékre alu vázba, úgy is lassan szétnyílik mivel elfárad az anyag. Vegyek inkább egy karbon vázat ebből a pénzből. Belegondolva logikus, súlyra kb ugyan ott leszek. Valóban ilyen nagy probléma tud lenni az alumínium kifáradása? Így elgondolkodtató melyikbe érdemes pénzt rakni.

Ti hogy csinálnátok?

2022. nov. 9. 22:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

" mindenféle trükkökkel próbálnák valahogy emulálni a szükséges rugalmasságot. "

Milyen trükköket szoktak alkalmazni?

2022. nov. 10. 17:25
 12/14 Alex Fly ***** válasza:
100%

@11: van sok: változó falvastagság, körtől eltérő profilú csövek, hajlítások... stb. És persze ma már szinte elképzelhetetlen egy kerékpár rugalmas kerékfelfüggesztés (rugós villa/teleszkóp, hátsó rugózás) nélkül, ami a váz rugalmasságának hiányát jelentős részben kiküszöböli.

Mindezt egy jó acél- vagy titánváz alapból tudja...

2022. nov. 10. 19:59
 13/14 anonim ***** válasza:
Értem, köszönöm!
2022. nov. 10. 20:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Van egy aluvázas montim amit 2004 óta napi használatban nyúzok, egy magellan polarx tabletopkapott már hideget meleget, esőt, fagyot, rongyoltam bele rendőrautóba vele úgy, hogy másnap ébredtem a kórházban, vertem oda számtalan padkának, urottam le 6os lépcsőről éveken át napiszi ten, ugrottam fel 5- öslépcsőt napi szinten éveken át, verettem a velencei hegységbev, bakonyban, zúgtam le sziklafalon úgy, hogy a kerék kettétörött én meg hála isten vízbe estem...

Alumínium, és semmi baja... illetve egy balya van, 26osak a kerekek amit mióta tavaly végre kipróbáltam egy 29ert, sajnos nyugdíjaztam.

2022. nov. 10. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!