Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért ad besúroló hangot a...

Miért ad besúroló hangot a bicikli, ha erősen hajtom?

Figyelt kérdés

Csepel Budapest Cruiser kerékpár, ha pl. emelkedőn megyek fel és erősen kell nyomni a pedált/hajtókart, akkor ilyen recsegő besúroló hangot ad.

Szerintem olyankor hajlik vagy a fogaskerék a hajtókaron vagy maga a hajtókar, nem tudom.

Egyébként 98kg vagyok, elvileg a bicikli 100-ig terhelhető.

Köszönöm!

2022. okt. 25. 13:31
 1/6 A kérdező kommentje:
Elől csak egy fogaskerék van, hátul pedig agyváltós.
2022. okt. 25. 13:32
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

Fogaskerék hol van ezen a kerékpáron??

A lánc beleér a láncvédőbe. Mert gagyi sz.r az egész és deformálódik.

Múltkoz hoztak egy hasonló ócskavasat, akkor néztem, hogy ezekben a monoblokkot a hajtás felöli oldalon is műanyag anya rögzíti... :DDDDD

2022. okt. 25. 14:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Mit kellene cserélni, hogy ez ne legyen, a monoblokkot?
2022. okt. 25. 14:24
 4/6 A kérdező kommentje:
A bicikli adott, a biciklin mit kellene cserélni. Kérem, csak olyan válaszoljon, aki érdemi választ is tud adni.
2022. okt. 25. 21:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Ketten is válaszoltak: ez a bicikli érdemi kerékpározásra alkalmatlan. Boltba, kocsmába járni való. Hiába cserélsz rajta bármit, továbbra is ilyen dolgokat fog produkálni. Vegyél másikat.
2022. okt. 26. 07:17
 6/6 anonim ***** válasza:
77%

2-es vagyok. Látatlanban az első lánckerék (nem fogaskerék!) ér bele a láncvédő burkolatba. Ezt több dolog is okozhatja.

A láncvédő, vagy tartókonzolának deformációja (ráléptél, belerúgtál, elestél vele, stb) Vagy a középcsapágy kopása, vagy ha monoblokkos, akkor annak a kopása, vagy a műanyag rögzítóanyák minősége. Esetleg a tengelyen a hajtómű meglazult, , vagy a hajtóművün a lánckerék felfogatása kilazult. De az egész váz is deformálódik használat közben és ha a láncvédő közelebb van a lánchoz a kelleténél, akkor összeérhetnek.

De mivel recsegést is írtál, ezért nem zárom ki a taposó csapágyának problémáját sem.

Úgy, hogy nem látjuk, nem halljuk, nem mentünk vele, ennél pontosabb diagnózist nem lehet felállítani.

Azt, hogy mit kell cserélni csak bevizsgálás után lehet megmondani. Lehet nem kell cserélni semmit, csak meghúzni, helyretenni, beállítani.

2022. okt. 26. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!