Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lánc kénes fehér színű zsírral?

Lánc kénes fehér színű zsírral?

Figyelt kérdés
2022. okt. 16. 06:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%
Mehet rá.
2022. okt. 16. 06:55
 2/11 A kérdező kommentje:
Motorex white Grease zsír, általános kenőanyag, fehér színű
2022. okt. 16. 06:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok nagy szaki..De szerintem a zsír az csak úgy vonzza a szennyeződéseket a port.Beletapad.Nem is kentem a bicikli láncot még zsírral.
2022. okt. 16. 06:59
 4/11 anonim ***** válasza:

#3, én sem. Soha nem kentem gépzsírt, fáradt motorolajat, meg amiket még szoktak javasolni a biciklim láncára. Végül is kennek ezek is, de van rengeteg hátrányuk. Ha semmi más nincs, és nagyon SOS kell, akkor átmenetileg szükségből alkalmazható.

De kapható nem is olyan horror áron külön erre való száraz teflonos kenőanyag. Nem lesz tőle gusztustalan a lánc, nem ragad bele a por, nem mocskolja össze a nadrágszártat, ha hozzáérsz, stb...

2022. okt. 16. 08:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

4

Mondjuk árulnak olyant,hogy "lánczsír".De itt is írják,hogy vonzza a szennyeződéseket...

[link]

2022. okt. 16. 12:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A láncra láncolajat teszünk vagy waxot. Zsírt nem.
2022. okt. 16. 14:14
 7/11 Alex Fly ***** válasza:
100%

A zsír csak összekeni a láncot. Ahova kell, oda nem tud bejutni (görgők belseje); ahova nem kell, onnan meg nem tudod letakarítani (lánc külső felületei)...

Olajat adj neki: egy-egy cseppet a görgőkre, aztán állni hagyod, hogy bekússzon a görgőkbe, a végén pedig szárazra törlöd.

2022. okt. 16. 20:23
 8/11 anonim ***** válasza:

A fehér zsírt kenyérre kend jóbarát!

A láncon nem a külső részét kell kenni, hanem a belsőt, a görgőket, azokat a hengedes részeket. Azt meg ezzel a zsírral elég nehéz.

Láncolajat vegyél.

Olyan zsírt vettem egyszer amit fejlebb linkeltetek. Kiváncsiságból vettem, hogy megnézzem mi a tök van benne. Az tényleg sima zsír. Nem is nagyon jön ki belőle azon a kis lyukon. Használható, de nem láncra.

2022. okt. 16. 20:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Igazából láncolajat kellet volna,de ideig oráig ez is megteszi.

Most azért ne rohanj és vegyél,majd legközelebb.

De előtte jó lánc pucolást!

2022. okt. 17. 20:01
 10/11 Alex Fly ***** válasza:

Mondjuk az igaz, hogy van lánckenésre speciális zsír: egy ideig folyékony így a helyére tud menni és a felesleget le tudod törölni. Aztán egy idő után megdermed a görgőkben...

De azt nem kened, hanem palackból fűjod.

2022. okt. 17. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!