Trekking átalkítása egy sebességesre?
Egy ilyen kalkulátorral találd ki hogy mekkora legyen az áttétel:
Te tudod, hogy mennyivel szeretnél menni, mekkora gumikat fogsz használni és hogy hol fogod használni (Szegedre és Pécsre más áttételt használnék :) )
Ha menetes racsnit akarsz, de kazettás van most, akkor agyat is kell cserélned!
A tengelyhossz pedig a hajtómű adja meg. Meg kell nézni mennyi most a láncvonal, aztán az új hajtóműnél meg kell nézni hogy milyen tenglyhossznál adja ezt a láncvonalat. Egysebességesnél illik odafigyelni a láncvonalra.
Meg kelleni fog egy láncfeszítő is.
A monoblokknál ebben az esetben csak annyi a követelmény, hogy a lánckerék ne érjen bele a villaszárba. Ezen belül célszerű a lehető legrövidebbet választani.
A legolcsóbb, ha simán leszereled a váltót, és a láncot a neked megfelelő áttételű lánckerékhez beállítod a meglévő kazettán. Így még viszonylag egyszeűen válogathatsz is, melyik áttáétel felel meg. Ha megvan a kellemes áttétel, jöhet a következő lépés.
A kazettát elemeire bontod és kiválasztod a megfelelő kereket. Szükséged lesz még egy robbantott kazettára, vagy egy esztergályosra.
A bontott távtartókkal a láncvonalat hozzá tudod igazítani az áttételhez.
Esztergályos: elegánsabb, ha a felesleges lánckerekeket azonos méretű távtartó gyűrűkké esztergálja valaki és azokat használod.
Vagy marad az agy cseréje, ahogy fentebb már írta valaki.
Én 39-17-el használtam munkábajárósnak. íde én hurka vagyok.
Ha menetes racsniban gondolkodsz, ott is érvényes a minél rövidebb monoblokk.
A láncvonalat majd a kerék tengelyén lévő alátétek, távtartók variálásával tudod pontosítani. Egy trekking vázban rengeteg helyed van a művelethez.
Ha a láncvonal kész, akkor egy centírozással középre kell húzni a kereket.
Láncfeszítő csak akkor kell, ha ejtőpapucsos a vázad.
"Ha nem akarsz nem váltasz."
Úgy nem menő, azt bárki meg tudja csinálni :)
5-6-7
Nem mindegy?
A kérdező nem arra volt kiváncsi, hogy "anonim" emberek szerint mekkora hülyeség ez, hanem, hogy műszakilag megoldható-e.
#8!
A fiatalokra jellemző, hogy nem mernek kérdezni, ha kiderülhet, hogy valamiben nem ők a legokosabbak világon. Ezért nem ennek ben egy bringabolthaba, hanem leemelnek valamit a polcrőla Decathlonban.
Pedig sokkal jobban járnának, ha egy szakboltban kérdeznének. Akkor lenne esélyük arra, hogy értelmesen költsék el a pénzüket. Vagy a szüleik pénzét.
Páran érezzük a felelősséget, hogy ne tegye tönkre a bringáját, mert divatos akar lenni. Te nem ilyen van. Ezt mi sem kérjük számon rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!