Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Valaki el tudná magyarázni,...

Valaki el tudná magyarázni, hogy miért jobb egy 500 000 forintos outi, mint egy 200 000 forintos? Mindkettő ránézésre ugyanaz, 28-as kerekek, és mindkettőt tekerni kell.

Figyelt kérdés
2022. szept. 11. 20:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Az alkatrészek minősége miatt.
2022. szept. 11. 20:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem mindegy, mekkora erővel kell tekerni. Ugyanaz az ember gyorsabb lesz egy jobb biciklivel, tehát jobban fogja élvezni. Vagy messzebbre tud tekerni vele ugyanannyi erővel. Az se mindegy, hogy a váltás mennyire pontos, mert egy idő után teljesen tönkreteszi az élményt egy pontatlan, olcsó váltás. A fékről nem is beszélve, adott esetben az életed múlhat rajta. Aztán ott a megbízhatóság. Nem mindegy hogy évente egyszer kell szervizelni vagy havonta kétszer.
2022. szept. 11. 20:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm kettes. Ezt akartam hallani. Tehát egy drága gépet könnyű tekerni, ezáltal egy kezdőnek is sikerélményt nyújt. Van pénzem, csak nem tudom megéri-e egy vagyonért bringát venni.
2022. szept. 11. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:
37%
Nem biztos. Nekem a (volt) 30 éves és a 40 éves bicajom is könnyebben tekerhető, mint a pár éves mostani, pedig egyik sem volt drága vagy csúcskategória. Konkrétan az egyiket fillérekért vettem használtan és olyan jól szedi a lábát, hogy szinte alig kell tekerni.:)
2022. szept. 11. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de félmillió Ft ma már nem számít egy vagyonnak bringa esetén, sőt. A 200k-s kategória még sok kompromisszummal járhat áttétel, váltás terén. A fél milliós kategória már precíz műszer lesz ezekhez képest, de még relatív nehéz lesz. E fölött már jellemzően azért fizetsz, hogy súlyt csökkents, és ezáltal gyorsulj. Ez már egy átlag bringásnak nem nagyon éri meg. Az a félmillió nagyjából az arany középút, ahol a legjobb ár/érték arányú gépek vannak.

200k amúgy nagyjából egy minőségi, közepesen könnyű kerékszett ára.

2022. szept. 12. 08:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi a különbség egy fiat és egy mercedes között...

Na jó, ez már sarkítás, de leírták előttem, hogy a megbízhatóság és az élmény is teljesen más.

És egyetértek az #5-tel, manapság félmilla sajnos nem számít vagyonnak bicaj témában, főleg ha hosszú távra, és komoly célokra használod.

2022. szept. 12. 10:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. szept. 12. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!