Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan kezdjek neki egy régi...

Hogyan kezdjek neki egy régi kerékpár felújításnak?

Figyelt kérdés

Régebbi Csepel - Schwinn MTB, kb. 15 éve volt utoljára használva.

A kereket tuti cserélni kell, mert görbe. Gondolom a váltó, fék, lánc, olaj sem a régi már rajta.

Viszont nem értek hozzá. Tudtok ajánlani jó oktató anyagot biciklihez?

2022. júl. 10. 12:58
 1/9 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem értesz hozzá akkor nem fog menni.

Ha 15 év volt használva akor van vagy 20éves, azót bőven volt változás,fejlődés a technikaban.

Nem fogod tudni, hogy mit mivel párosithatsz a jó műkődésért.

2022. júl. 10. 13:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Feltételezem a lánc, a kerék 15-20 év távlatából is lanc, kerék.
2022. júl. 10. 14:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen az az.

De ha láncot cserélsz akkor érdemes fogsort és hajtást is cserèlni.

A hajtásnál akadhatnak problémák ha úgy döntesz(kell),hogy a monoblokkot is cseréled.

2022. júl. 10. 15:32
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem értesz hozzá, akkor miért állsz neki? Én sem állok neki a suzukimon kuplungot cserélni...

A normálisan fel akarod újítani azt a kerékpárt, akkor darabjaidra kell szedni, megtisztítani minden alkatrészt, megvizsgálni, hogy visszaépíthető-e, vagy csere. A görbe kereket is valószinü lehet javítani. Ha szerszámod sincs, hozzá akkor meg pláne ne állj neki, mert csak kárt okozol.

Egyébként a youtubeon rengeteg videó van - főleg ha tudsz kicsit angolul, akkor még sokkal-sokkal több - amiből gyakorlatilag mindent meg lehet tanulni. De inkább kisebb javítások elvégzésével kezdj neki a tanulásnak.

2022. júl. 10. 15:48
 5/9 A kérdező kommentje:

4.

:D "

Ha nem értesz hozzá, akkor miért állsz neki? Én sem állok neki a suzukimon kuplungot cserélni..."

Remek logika. Szerinted a világon született kerékpárszerelők vannak? Minden ember a nulláról kezdi.

Autós példádat meg gondolom érzékeled, hogy elég rossz.

De nem értelmetlen vitákat jöttem folytatni, hanem valami jó anyagért, amit tud valaki ajánlani (ezek szerint ti nem).

2022. júl. 10. 16:00
 6/9 anonim ***** válasza:

De pont jó példa, mert az autószerelő sem váltócserével indít, hanem izzócserével.

Te is kezdj kisebb munkákkal.

Ezt is írtam.

Te is kezdj a nulláról! Ne állj neki mindjárt egy egész kerékpár felújításának, mert meg fogod unni a sikertelenség, az alkatrész hiány, stb miatt.

Az emberek 95%-a még egy defektet sem tud megjavítani. Azt sem tudjuk, hogy te hol állsz tudásben és fogalmunk sincs vannak-e olyan szerszámaid amik szükségesek.

Kezd defektjavítással, aztán váltóállítások (kérj meg valakit, hogy tekerjen el minden csavart a váltón, aztán te állítsd vissza ha tudod), bowdencsere, stb. Aztán jöhet a váltó szétszedése, összerakása, beállítása, stb. stb.

Az oktatási anyagról is írtam: youtube! Más a neten nincs mint amit te is meg tudsz találni, ezért felesleges linkelgetni.

2022. júl. 10. 16:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Megnézted új árakon mennyi lenne 2 kerék gumik lánc pofák pedál huzalok nyereg ? Szerszámjaid vannak ? Lancbontó monoblokk - racsnisor kihajtó stb . A szervíz dija brutál most szezonban . Szimpla felni esetén nem cetriztetnem mert az 3 ezer per db és agyakat is golyókat gépzsírt is venni kellene . Én inkább újat vennék vagy komplett bringát . Sajnos vagyont tudsz rádobni akkor is ha magad szereled . Gyári állapot eseten megfontolandó a kiadás romos rozsdás esetén értelmetlen . 7 éve felújítottam egy retro mtb , szerszamokkal együtt 35 ezer első körben , szerelék lámpák lakat 10 , fél év múlva gumik és rugóstag 22 ezer . Anno ennyiért akkor egy Btwin 340 el tudtam volna hozni zsír allapotban gariban akcióban ....
2022. júl. 10. 18:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Csak nyugalom!

Nem ördög szekere a bringa szerelés.

Egy régi mtb jó eséllyel 26"-os kerekeket jelentett V-fékkel 3x6-8 sebességgel.

A Youtube-n mindenhez találsz videót.

A bringás oldalakon, vagy némely bolt honlapján jó cikkeket

Pl.

[link]

[link]

2022. júl. 11. 16:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Viszont van pár célszerszám, ami nélkül nemigen boldogulsz, vagy csak szenvedsz.

Pl. Láncos kulcs kazetta leszedéshez, hajtókar lehúzó, küllőkulcs.

2022. júl. 11. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!