Budapest belvárosán áttekerve (Pestről- Budára) mennyi időnyereségre lehet számítani egy átlagos kerékpárosnak, ha 25 km/h -ás pedeleccel megy?
1: leírtam trekkinggel 40 perc
2:Sok olyan kereszteződés van amit elérnék zöldben ha gyorsabb vagyok
3. ez hipotetikus...
Magadat győzködöd h megeri megvenni a pedelecet?😁
13 km 40 perc alatt vagyis kb 20-as átlag.
25-el nyernél 7-8 percet.
Síkon egy trekkinggel is tartani lehet a 25 km/h-t, így ezen az útvonalon alig nyernél valamit. A kigyorsításaid lennének gyorsabbak, a kisebb emelkedőkön nyerhetnél pár km/h-t. Én max. 2-3 percre becsülöm a megtakarított időt.
Ha nem bírod tartani a 25-ös tempót a jelenlegi bringáddal, akkor valószínűleg edzetlen vagy, vagy nem fektetsz bele elég erőt a tekerésbe. Ha mondjuk szempont, hogy ne izzadj meg, és emiatt mész lassabban, akkor nyerhetsz kicsit többet.
Számomra semmi... 25 km/h felett a pedeleccel is csak saját zsíron mehetek; azt, hogy a gyorsítás a rásegítés miatt könnyebben megy, bőven ellensúlyozza a limit elérése után a nagyobb tömeg gyorsításához szükséges energiatöbblet...
És persze - habár nem azon a területen, de gondolom városi környezetben ez mindenhol így van - a 27-33 km/h utazósebességgel 15-17 km/h az átlagsebességem, amin a rásegítés sem változtat túl sokat.
4: Jah, 9 olyan van amit simán elérnék...
Itt van a sebesség tartományom:
16 km/h körül van az átlag megállásokkal együtt.
#9.Köszi!
Így már előrébb vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!