Hogyan növelhetném a teljesítményemet?
A cél a könnyű mászás lenne, meredekebb emelkedőn is, ülve, nem kiállva. Mai mászásom siralmas volt számomra (pedig 22x36-on tekertem), igaz, durrbele volt minden előzmény nélkül...
Ha síkon próbálok alacsony fokozatot kitekerni (gyorsan menni) az is segít edződni, fokozatosan jobb lesz? Mi a trükk, tipp?
Minden edzéstől fejlődni fogsz, de kicsit bonyolutabb ez annál, hogy síkon nyomod izomból.
Ott kezdődik, hogy milyen pedállal tekersz...
Ha csak taposol, akkor alig használod ki a combizmodat.
A célra specifikált edzés.
Elsőre ja pedáll csere spd-re.
Aztán hegy hetenet 5x.
Nem mindig ugyaaz.
Ami sokaknak kimarad...jólbevan lőve a bringa?
Aztán még hegyek.
Nem kifogásokat keresek, de:
spd nagyon drága + speckó cipő kell hozzá
hegy hetente 5x és nem mindig ugyanaz -> nincs a közelben csak egy, szállítóm meg nincs
Be van-e állítva? Mit takar ez, szerviz állította be, azóta én nem nyúltam hozzá, mert ritkán megyek vele.
Még hegyek: örülnék neki, azért vettem montit, mert ez volt a terv, hogy minél többet menjek erdőben...
Ami korlátoz: idő és anyagiak hiánya, utóbbi a fejlesztések miatt, előbbi meg egyértelmű.
Ezért gondoltam síkon tekerésre először, mert az itt helyben megoldható, és nem igényel speckó dolgokat.
Iged drága nagyjából 30ezer... de sokat dob az energia felhasználasodon,hogy nem csak taposni tudod a pedállt.
Ha nincs hegy akkor nem mindegy,hogy milyen gyorsan nem mészfel rá?
Beállitás:na igen a szervíz beállìtotta.de jól kényelemesen ülszrajta több órát? Hatékony az ülés pozicio a mászáshoz?
Vagy bármihez.
Ne haragudj de ha ritkán használod akkor minek a teljesitmény növelés?
Nem értem a kérdés lenyegét:szeretnél úlve felpörgetni a hegyre:de nincs hegy. Nincs lehetőséged rendesen edzeni,és amugy sem rendszeres a bringás életed.
Erdőben akarsz tekerni. Hát tekerj erdőben.
A hegy sem igényel specko dolgokat, amiket írtúnk azok teljesitményt növelnek. Mert úgy gondoltuk,hogy 30 perc helyett 10 alatt akarsz a csúcsra tekerni ülve.
3 km-re van egyetlen hegy aminek vannak szakaszai amin lehet bringázni (nem védett terület). Itt gondoltam eleinte tekerészni, de ennek 90%-a a szőlők között van... permetszeres a levegő elég gyakran, meg nem is túl nagy élmény.
Van 2-3 szakasz, ami mászós, gyakorolni jó lenne, de eléggé meredekek, nem kezdőnek való, és az is szőlők között...
A célom az lenne, ha majd tudok a - majdan - másik kocsinkhoz szállítót vásárolni, akkor menjek a hegyekbe a bringával. Időt akkor már szakítok rá.
Addig is, mivel kerékpárút van itt összefüggő legalább 40 km-nyi, adja magát hogy síkon gyakoroljak előtte.
Ezért kérdeztem, elég ha km-t gyűjtök a lábamba tüdőmbe, és attól is javul az állóképességem, vagy muszáj az emelkedő gyakorolni?
Eszembe jutott amúgy hogy van a hegy lábánál aszfalt is ami belterület, na az is meredek.
Ledöntött ülésekkel még a legkisebb autóba is be tudsz tenni egy bringát kiszedett kerekekkel. Nem kell semmilyen "szállító".
Hasznos a km gyűjtés, sokat jelent, de terepen fontos a rutin. Ha nem tudod, hogy fel tudsz-e tekerni egy emelkedőn, akkor nem fog sikerülni. Mivel ez nem csak erőnlét kérdése, ezért kell hegyre is menni.
De a kerékpár elsősorban erőnléti sport, tehát ha a tekeréseid 30% terepen, helyen van, akkor az már elég.
Tetőcsomagtartora is fellehet dobni. A legtöbb autoba valóban bemegy ledöntött ülésekkel.
Hegyre mindenképp kell menned 1-1 emelkedő leküzdése nem oldhatómeg erőből, tudnod kell hogy hová tedd a kereket. Ez lejtőn is igaz de ott még gyorsan is kell csinálni. Ez pedig csak ott gyakorolható.
Az erdőben kavirnyálni remek dolog de nem potolja a hegyi tapasztalatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!