Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan növelhetném a teljesítm...

Hogyan növelhetném a teljesítményemet?

Figyelt kérdés

A cél a könnyű mászás lenne, meredekebb emelkedőn is, ülve, nem kiállva. Mai mászásom siralmas volt számomra (pedig 22x36-on tekertem), igaz, durrbele volt minden előzmény nélkül...

Ha síkon próbálok alacsony fokozatot kitekerni (gyorsan menni) az is segít edződni, fokozatosan jobb lesz? Mi a trükk, tipp?

2022. jún. 2. 20:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Minden edzéstől fejlődni fogsz, de kicsit bonyolutabb ez annál, hogy síkon nyomod izomból.

Ott kezdődik, hogy milyen pedállal tekersz...

Ha csak taposol, akkor alig használod ki a combizmodat.

2022. jún. 2. 20:54
 2/8 anonim ***** válasza:

A célra specifikált edzés.

Elsőre ja pedáll csere spd-re.

Aztán hegy hetenet 5x.

Nem mindig ugyaaz.

Ami sokaknak kimarad...jólbevan lőve a bringa?

Aztán még hegyek.

2022. jún. 3. 00:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem kifogásokat keresek, de:

spd nagyon drága + speckó cipő kell hozzá

hegy hetente 5x és nem mindig ugyanaz -> nincs a közelben csak egy, szállítóm meg nincs

Be van-e állítva? Mit takar ez, szerviz állította be, azóta én nem nyúltam hozzá, mert ritkán megyek vele.

Még hegyek: örülnék neki, azért vettem montit, mert ez volt a terv, hogy minél többet menjek erdőben...

Ami korlátoz: idő és anyagiak hiánya, utóbbi a fejlesztések miatt, előbbi meg egyértelmű.

Ezért gondoltam síkon tekerésre először, mert az itt helyben megoldható, és nem igényel speckó dolgokat.

2022. jún. 3. 07:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Iged drága nagyjából 30ezer... de sokat dob az energia felhasználasodon,hogy nem csak taposni tudod a pedállt.

Ha nincs hegy akkor nem mindegy,hogy milyen gyorsan nem mészfel rá?

Beállitás:na igen a szervíz beállìtotta.de jól kényelemesen ülszrajta több órát? Hatékony az ülés pozicio a mászáshoz?

Vagy bármihez.

Ne haragudj de ha ritkán használod akkor minek a teljesitmény növelés?

Nem értem a kérdés lenyegét:szeretnél úlve felpörgetni a hegyre:de nincs hegy. Nincs lehetőséged rendesen edzeni,és amugy sem rendszeres a bringás életed.

Erdőben akarsz tekerni. Hát tekerj erdőben.

A hegy sem igényel specko dolgokat, amiket írtúnk azok teljesitményt növelnek. Mert úgy gondoltuk,hogy 30 perc helyett 10 alatt akarsz a csúcsra tekerni ülve.

2022. jún. 3. 15:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Epo, vérdopping, kis teszto, növi
2022. jún. 3. 22:02
 6/8 A kérdező kommentje:

3 km-re van egyetlen hegy aminek vannak szakaszai amin lehet bringázni (nem védett terület). Itt gondoltam eleinte tekerészni, de ennek 90%-a a szőlők között van... permetszeres a levegő elég gyakran, meg nem is túl nagy élmény.

Van 2-3 szakasz, ami mászós, gyakorolni jó lenne, de eléggé meredekek, nem kezdőnek való, és az is szőlők között...

A célom az lenne, ha majd tudok a - majdan - másik kocsinkhoz szállítót vásárolni, akkor menjek a hegyekbe a bringával. Időt akkor már szakítok rá.

Addig is, mivel kerékpárút van itt összefüggő legalább 40 km-nyi, adja magát hogy síkon gyakoroljak előtte.

Ezért kérdeztem, elég ha km-t gyűjtök a lábamba tüdőmbe, és attól is javul az állóképességem, vagy muszáj az emelkedő gyakorolni?

Eszembe jutott amúgy hogy van a hegy lábánál aszfalt is ami belterület, na az is meredek.

2022. jún. 4. 08:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Ledöntött ülésekkel még a legkisebb autóba is be tudsz tenni egy bringát kiszedett kerekekkel. Nem kell semmilyen "szállító".

Hasznos a km gyűjtés, sokat jelent, de terepen fontos a rutin. Ha nem tudod, hogy fel tudsz-e tekerni egy emelkedőn, akkor nem fog sikerülni. Mivel ez nem csak erőnlét kérdése, ezért kell hegyre is menni.

De a kerékpár elsősorban erőnléti sport, tehát ha a tekeréseid 30% terepen, helyen van, akkor az már elég.

2022. jún. 6. 12:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Tetőcsomagtartora is fellehet dobni. A legtöbb autoba valóban bemegy ledöntött ülésekkel.

Hegyre mindenképp kell menned 1-1 emelkedő leküzdése nem oldhatómeg erőből, tudnod kell hogy hová tedd a kereket. Ez lejtőn is igaz de ott még gyorsan is kell csinálni. Ez pedig csak ott gyakorolható.

Az erdőben kavirnyálni remek dolog de nem potolja a hegyi tapasztalatot.

2022. jún. 6. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!