Miért mennek ki olyanok az útra, akik alig tudnak biciklizni?
Mert a kreaz könnyitését* egyszer halották de basztak utánanézni rendesen.
*be hajthat szembe az egyirányu utcába. Ez úgy értelmezik-mindent szabad nekem mert bringázok.
Sajnos nagyon sokan alap kresz ismeretek nélkül ülnek bringára és tekernek az úton,az autok közt...bringa út melett. 10 centivel jobbra ott a kiba-zott bicikli út! De nem az autok közt kell tekerni.
Van az éremnek másik oldala is. Nem egyszer volt már, hogy bicikli úton vágott be elém autó, vagy egyes galogosok szabály szerűen sorfalat alkottak a bicikli úton és még felháborodva utánam kiabáltak, h majdnem elütöttem őket, mikor csengettem és nagy nehezen a legnagyobb résen átügyeskedtem magam köztük.
Szóval alapvető szabály, hogy ha a bicikli út elég széles ahhoz, hogy autó elférjen rajta, akkor tuti lesz legalább 1 okos, aki rámegy. Ha gyalog út ban 10 m-es körzetében a bicikli útnak és el van választva az úttesttől, akkor meg a gyalogosok mennek rá.
Ha a busz sávban mész, onnan is lesz 1-2 ügyes autós aki majd 10 cm-re húz el tőled, h majd szívrohamot kapsz. Ez akkor is életveszélyes, ha tudod a kreszt...
Valamikor el kell kezdeni...
Jobb későn mint soha.
Nálunk megbüntetik aki járdán biciklizik.
Egyszer egy traktoros az udvarukról kijövet elütött egy járdán bicikliző gyereket. Azóta büntetnek nálunk járdán biciklizésért.
Kerékpárút, park például. Lakóövezet.
Nem kis falusi útról írtam, ahol naponta egyszer elmegy egy traktor, hanem forgalmas főút. (Azért írtam, hogy kocsik között.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!