Létezik mountain bike-ra vadriasztó?
300 méter alatt dombról beszélünk. :)
Persze lehet 200 méteres távon is 60 felé gyorsulni, de terepen ez olyan ritka, mint vaddal ütközni. :)
#14!
Az még mindig csak domb, mert a környeztéből, tehát a lábától nem emelkedik ki jobban 300 méternél. Tudom, vannak olyan "hegységeink", amelyk valójában dombságok.
De egy 326 méteres domb kb. 150-200 méter szintkülönbséget jelent.
A 7-11% kb. a Pomáz-Dobogókő útnak felel meg. Mai montival (29", széles kormány, szűk áttétel) nem nagyon lehet 60 felett gurulni. Kivéve, ha olyan hátszél van.
Oké, de felesleges ezen vitázni, hogy mi számít hegynek, a lényeg érthető volt gondolom :D
Amúgy régebbi montim van (vagyis hát 5 éves kb) 27.5-ös kerekekkel, viszonylag keskeny kormánnyal (valami 60 centi körüli), illetve az áttétele is nagyobb, mert egy 2x10-es rendszer van rajta, a legnagyobb fokozat 36-11 rajta.
" Lejtőről lefelé a 60 egyáltalán nem túlzás "
Lefelé persze, hogy nem. Dobogókő-Szentendre (Skanzen), erdőgazdasági úton 55-öt mértünk, én városi bringával (..:) ), párom Montival. Tekerni nem sokat kellett..:) De elég csúnya lett volna pl. egy őzzel összefutni mindeközben.
18. Hát igen. Én is azért rendesen be voltam tojva akkora tempónál. Lett volna egy nagyobb kavics vagy kátyú, esetleg tényleg kiugrik elém valami, akkor ott nem csak horzsolás lett volna.
Biztonságos tekerést mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!