Autós vadriasztó vélemények?
Szeretnék beszerezni az autómba egy vadriasztót. Esetleg tudnátok ajánlani olyat, amire érdemes is beruházni, mert ér valamit?
Előre is köszönöm a válaszokat!
20/L

Valaki valamikor kitalálta, hogy a 300 Ft-os kínai műanyagdarab által generált hang elriasztja a vadakat, az ellenkezőjét meg úgysem lehet bebizonyítani. A vad biztosan emiatt menekül, nem a felé száguldó, bekapcsolt fényszórójú hangos fémtömegtől.
Zseniális, mert ma is viszik, mint a cukrot biztos-ami-biztos alapon.

Tudod amikor egy 200kilós szarvasbika majd' 70km/h-val trappol, aztán úgy dönt, hogy "akkor én most átugrok az előtt a másfél tonnás vasdarab előtt, amibe az a riadt tekintetű fazon ül".......na akkor az a kis óccó kinai fütyfürütty ott a lökhárító alatt- az majd el fogja riasztani.
Szerinted ez így működik???
Ahogy #2 írta:
sem ellene, sem mellette nincsenek elfogadható érvek.

Felteheted, de volt erről egy műsor, ahol szakértők beszéltek erről a témáról. És egyhangú volt az a vélemény, miszerint biztos védekezés nem létezik, ezek nem garantálnak semmit. Vitatkozni lehet, hogy mi hatásosabb és mi az, ami semmit nem ér, de bizonyítható előnye egyiknek sincs, hiába kerül sokba. Egy tuti módszer van, lassan kell menni, és körültekintően. És ha így is előtted terem a vad, ne rántsd el a kormányt, hanem üsd el inkább, mert a legnagyobb baj nem abból van, ha elütöd az őzet vagy a nyulat, és törlik a lökhárító, hanem ha a fának nekicsattansz vagy beleborulsz az árokba.
Amúgy ami még nagyon jó, az az újabb autókba kérhető éjjellátó hőkamera. Na azzal látni lehet a sűrű növényzetben megbúvó állatokat is, messziről. Olyan szinten, hogy szabad szemmel esélyed se lenne észrevenni.

így van, éjjellátó az egyedül értékelhető "védelem", ami hatékony, de a körültekintő, lassabb vezetés is segít, a többi szerencse. nekem idáig még nem volt olyan szituációm, hogy későn vegyem észre a vadat, sötétedés után legtöbbször 80-85-tel megyek, mert sehova nem sietek, meg ha 90-el, esetleg 100-zal mennék, akkor sem spórolnék értelmezhető időt.
egy ismerősöm viszont 2 év alatt 7 őzzel találkozott...van, ahol lökös tört, van ahol csak karcolódott. ő amúgy is dinamikusabban vezet és bízik abban, hogy jóval több ideje vezet, mint mondjuk én...:D
Sajnos nekem már sikerült összefutnom őzzel, be is tört a lámpám üvege, meg behorpadt az autó oldala is, és azóta is folyamat előttem mennek át.. szerintem vonzom őket.. Ezért keresek rá valami megoldást..
Köszönöm az eddigi segítségeket, jó lett volna hinni, hogy segítenek ezek az elektromos riasztók..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!