Szerintetek melyik magyarországi útról lenne célszerű eltávolítani a kerékpáros tiltást?
De most miért trollkodsz...???
Nyilván nem az autópályára értettem...
De tényleg látszik, hogy csak veszekedni akarzs.
Tudsz mondani az említett országokból olyan konkrét példát, ahol a bringásoknak extrém kerülőt kell tenniök, hogy elérjék az úticélukat?
Csak mert - maradva a 4-es főútnál - az a kutyát nem zavarja, hogy Kisvárda és Záhony között végig kinn a tiltás, mivel párhuzamos utakon minimális kerülővel megtehető a táv. Ez a helyzet általában a nyugati tiltásokkal.
Amúgy meg akar veszekedni a halál, egy véleménykérdést tettem fel, aminek sikerült belekötnöd egy jelentéktelen elemébe.
Most komolyan azt várod el itt bárkitől, hogy végigbogarássza egész Németország térképét, vagy Ausztriáét...????
LOL
Ha állítunk valamit, akkor az a minimum, hogy alátamasztjuk. Ez a vitakultúra egyik alaptézise.
Te próbáltad árnyalni az itthon honos balkáni közlekedési kultúráról kialakult képem azzal, hogy állításod szerint az e szempontból fejletebb országokban is van példa erre.
Ez azonban nem sikerült, tehát az állításod semmi nem támasztja alá.
Most pedig, mivel nyilvánvalóvá vált, hogy a kérdésre nem tudsz érdemi választ adni, megkérlek, hogy menj el, mielőtt jelentenélek, amiért nem a kérdésre valaszoltál.
Alapvetően lakott területen mindenhonnan - kivételt a gyorsforgalmi utak jelentenek (ahol a max sebesség >50 km/h) és mellette van kerékpárút (a gykpút nem az).
Lakott területen kívül a nem főutakról illetve az irányonként minimum 2 sávos utakról mindenhonnan - kivéve természetesen ebben az esetben is, ha van mellette használható kerékpárút.
És persze azon utakon is, amelyekkel párhuzamosan autópálya vagy autóút halad, ahol mehet a nagy sebességű gépjárműforgalom...
"Lakott területen kívül a nem főutakról"
Erre van konkrét példád? Szerencsére ilyen borzalommal én még nem találkoztam.
Kérdező, hajrá, indíts kampányt, vonjátok be a kerékpáros szervezeteket, és lobbizzátok ki!
Szentendrén a 11-es út "körúti" szakaszát is sikerült így kilobbizni - levették a tiltást.
Nem lehet másoktól elvárni, hogy helyettetek cselekedjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!