Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Gumicsere miatt lett ilyen a...

Gumicsere miatt lett ilyen a biciklim?

Figyelt kérdés

Van egy összteleszkópos mountain bike-om, amivel eddig kényelmesen tekertem le 40-60 km-es távokat, most viszont nagyon más lett, és tegnap 9 km után hazajöttem vele, az előtt meg 30-at mentem csak.

Igazából azóta ilyen, mióta lecseréltem a gumikat. A gyári 27.5x2.25-ös gumikat cseréltem ugyan ekkorákra, de az újak mégis valamiért vékonyabbnak néznek ki, de amúgy könnyebbek is.

És valamiért olyan fárasztó azóta menni vele, nem az a baj hogy nem gördül, mert simán megyek vele aszfalton 30 körüli sebességgel, de terepen valamiért össze vissza ráz, és egyszerűen tegnap egy 2 km-es földutas szakaszon kifárasztott, mert olyan szinten rázott és kényelmetlen volt. Pedig a teleszkópokból is engedtem.

Szerintetek az új gumik lehetnek a hibásak? Amúgy olyan 2.5-3 bar nyomáson vannak, ebből engedjek? Az a fura hogy az előző gumikat is kb. ilyen nyomáson használtam, de azok mégsem ráztak így.

2022. máj. 7. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, a gumi lehet. Ez a nyomás sok. Én 110 kg vagyok és 1.8/2 baron megyek a 2.3/2.2 gumikkal.
2022. máj. 7. 09:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Most leengedtem olyan 1.8-2 bar közé, sokkal puhább lett, de majd kiderül milyen ha mentem vele.
2022. máj. 7. 09:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Milyen gumik voltak és most milyen? Pontos típus?
2022. máj. 7. 09:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Előzőek: [link]

Újak: [link]

2022. máj. 7. 09:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja hogy CST. Nekem is volt olyan - meg is van a szuterénban elrakva vészhelyzetre. Vettem helyette másikat, mert nekem sem tetszett.

Érdekes, kemény fajták ezek a CSTk. Tényleg jobban ráz mint a normálisabb márkák. Nem tapad annyira és persze kevésbé is kopik. A CST-n megvoltak még a pici redők ugyanannyi futás után mint ami a Contit tükörre koptatta.

Az is igaz, hogy a törött sörösüvegen áthaladás nem okozott neki semmi problémát :D

2022. máj. 7. 11:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen van ilyen, hogy gumi visszafog.

Én lelekibegetlettem amikor kivették a kínálatból az imádott gumit. Mondjuk csinált jobbat a gyártó. Szerintem vegyél másikat ezt meg, ha épp nincs más teddel az inségese időkre.

2022. máj. 7. 14:43
 7/7 anonim ***** válasza:
A CST 60-as szövetsűrűségű, a másik 127 volt, az precízebb, jobban "idomul". Sok múlik a mintázaton is, de erről persze így kép alapján nem lehet nyilatkozni.
2022. máj. 8. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!