Hogyan bírjak ki egy hosszabb kerékpártúrát?
Alföldön tekerek egy régi országútival 7 sebességes, nem megyek vele gyorsan általában 25 km/h.
Gyakran 34 km-et teszek meg,néha csak 16-ot, ezek kényelmesen megvannak.
Tegnap 54 km-t tettem meg viszont hazafelé az utolsó 2 település elérése gondot okozott, a probléma az volt hogy nagyon nyűgös voltam mert akkor már a nyakam, alkarom, csuklóm, térdem , lábfejem fájt. Lassan 2 éve tekerek szezonban, ezzel fogytam le, mindíg bírtam.
Azóta 2 változás történt:
-A kerékpár felújítása
-Jóval kevesebb ételfogyasztás
Min kellene változtatnom? Ki kellene bírnom egy 190 km-es távot és erre pár hónap alatt fel kell hogy készüljek.
A felújítás során elállítódott ez-az, vagy nem ugyanazokat az alkatrészeket építették be. Be kell állítani a kerékpárt rendesen. Ha jól be van állítva akkor nem fáj.
A nyűgösség a kevés kajától is lehetett. Eléheztél.
Ettél egyáltalán ennyi km tekerés közben? Legyen nálad mindig kaja, cerbona szelet, stb. és persze folyadék! És fogyassz is belőlük!! Azt szokták mondani, hogy ha 1 óránál hosszabb kerékpározásra mész, akkor legyen kaja.
Valószínűleg rossz a bicikli mérete és/vagy rosszul van beállítva. Egy jól beállított biciklin, megfelelő nyereggel 200 km-t is ki lehet bírni fájdalmak nélkül.
A másik a víz/kaja. Óránként kell fél-1 liter víz, kétóránként valami szénhidrát pótlás. Nyáron melegben nem is elég a sima víz, hanem valami Isostar cucc, mert nem csak vizet vesztesz, hanem ásványi anyagokat is. 40-50 km-re el lehet indulni egy szál kulaccsal, de 190 km után komoly bajod is lehet, ha ezekre nem figyelsz oda.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!