Vélemény erről a MTB-ról?
Jelenleg egy Btwin 560S biciklim van 3 éve, de szeretnék végre egy igazi montit. Ezt néztem ki, mert viszonylag elérhető árban van, és bírja a keményebb terepet is.
Ha megvenném, az első dolgom az lenne, hogy előre felraknék egy ice-tech féktárcsát és egy 4 dugattyús féket, illetve a Magic Mary gumikat is cserélném valami könnyebb XC gumikra. Lehet később vennék rá egy olcsóbb droppert is, meg esetleg egy pár foggal nagyobb lánctányért előre.
Ezeket leszámítva, ez a bicikli kb milyen minőséget képvisel? Leginkább a villától tartok. A mostanimon egy levegős RockShox 30 Silver van ami gyorszáras, annál jobb lehet ez a levegős Suntour XCR 34?
Az xcr már pont a jobb suntour villák közé tartozik,szerintem kb ugyanolyan vagy még jobb lehet mint a mostani. Az átütőtengely egyértelműen előny,plusz szerintem a becsúszói is vastagabbak.
Ha keményebb terepen akarod használni arra jó,én még nem tudtam olyan helyre menni amit a bringa ne bírt volna,de hát nyilván merevfarú szóval kicsit rázós:D
Csak azt nem tudom hogy miért akarnál gumit cserélni,a magic mary az egyik legjobb trail/enduro gumi,nem látom értelmét hogy lecseréld😅 Én most tervezek hátra is felcsapni egyet...
Ha nagyon érdekel a súly akkor inkább gyűjts egy jobb kerékszettre,ami alapbol van rajta az inkább ilyen elmegy kategória,elég nehéz,de azért a súlyért már igazán lehetne erősebb is.
Összességében szerintem első "komolyabb" mtb-nek jó,és viszonylag kevés karbantartással is elvan
Azért szeretnék gumit cserélni, mert a legközelebbi hegy kb. 10-12 km-re van innen aszfaltos utakon, és könnyebb lenne szerintem egy XC gumival kitekerni oda, meg még amúgy is viszonylag kezdő vagyok komolyabb terepen, szóval nem feltétlenül vállalnék még be olyan dolgokat ahová kéne egy Magic Mary.
Meg ezek a gyári gumik együtt nyomnak szerintem kicsivel több mint két kilót, ha mondjuk feldobnék két darab 600-700 gramm közötti XC gumit, akkor majdnem egy kiló lejönne a bicikli tömegéből.
Az XC gumi és a négydugattyús fék szerintem kissé ellentmondásos. Az MT200 kevés lehet, de négy dugattyúra nincs szükség. Szerintem egy Deore szintű fék 180-as tárcsával a legtöbb hazai terepen elég.
A bringa amúgy jó lehet. Nem hiszem, hogy ennyi pénzből sokkal jobbat ki lehet hozni. A dropperért mondjuk kiált azonnal. Nálam ez lenne az első, amire költenék, illetve a tubeless konverzió, ha alkalmas rá a felni és a gumi. Azzal is fogsz fél kilót, csökkented a gördülési ellenállást és a defekt esélyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!