Milyen biciklit vegyek?
Férfi vagyok,egy pici túlsúly van rajtam azért.
De mindig is imádtam biciklizni,nem lihegtem túlzottan sose.
Szeretnék venni egyet majd,ha lesz rá pénzem.
Nem feltétlenül drágát akarok,csak szimplán jót.
Olyan kellene,amivel gyorsan lehet közlekedni.
Illetve hát szerintem földes úton ritkán fogok járni,talán nem ártana ha azt is kibírja rövidtávon.
Vannak ilyen alternatívák, hogy fel se kell fújni,nyugodtan átmehetek egy marék szög/szilánk keveréken és semmi baja.
Valami átmenetre gondoltam.
Nem nagyon akarok ilyen gondokkal küzdeni,hogy hol itt,hol ott lesz lyukas.
Valami típus/fajta amit keresek,az árát majd én megoldom.
Egy név,típusféle amire rá tudok kérdezni.
Ez kéne!
Tehát ha lehet erős kerekek,nem lyukas ha a legkisebb szálkára rámegyek véletlen.
Az se baj ha nem ilyen vastag telített kerekű,csak bírja.
A sebesség ami még fontos lenne.
Ilyen célra fitnesst vagy gravelt ajánlanék. A Fitness olcsóbb.
[link] (sajnos jelenleg nem kapható)
Ha szűkösebb a keret, vagy szeretnél némi rugózást, akkor cross trekking, de ez már kompromisszum sebesség terén:
Legolcsóbb, amit meg mernék venni:
Itt viszont a végsebesség lejtőn korlátozott lesz, és erőnléttől függően az igazán meredek emelkedőkön már lehet, hogy nem fogsz tudni feltekerni vele.
Defekt témához:
Ha az új bringád kereke belső nélkül szerelhető, azaz tubeless ready, akkor javasolt így szerelni. Ehhez kell hozzá felniszalag, szelep, tömítő folyadék és kompatibilis köpeny. A folyadék a szúrt defekteket azonnal tömíti. A tubeless rendszer további előnyei:
- kisebb súly, jobb gyorsíthatóság
- felütéses defekt nincs
- azonos nyomáson kisebb gördülési ellenállás
- vagy azonos gördülési ellenálláshoz kisebb guminyomás, ami jót tesz a komfortnak
A hátránya, hogy időnként pótolni kell a folyadékot, mert lassan beleszárad.
Ha nem ilyen rendszerű az új bringa, akkor a belső gumiba javasolt hasonló defektgátló folyadékot tölteni. A kb. 1 kg súlyú, defektvédett külsőket nem javaslom, ha a sebesség a cél, mert ezeknek nagy a gördülési ellenállása és rosszul gyorsíthatók.
Van még az a dolog az elején,aminek nem tudom a nevét.
Bökkenőknél előnyt jelent,kicsit rugózik az első kereknél...
Igen,rég volt bicajom,nem igen olvastam a témáról ki sok könyvet...
Na de azt is szeretném,kis komfort.
Tehát teleszkópos villát szeretnél. Ezzel leszűkül a kör a trekkingekre és mountain bikeokra. A sebességből valamennyit áldoznod kell érte. Míg egy fitness/gravel 9-11 kg körül mozog, addig egy trekking/MTB inkább 13-15 kg. Csak a teleszkóp 1,5-2 kg plusz súlyt jelenthet.
Az alsó kategória teleszkópjai elég gagyik, lengéscsillapításuk sincs, hamar kikotyogósodnak, berohadnak. Ezeket érdemes kerülni. A legalja a Zoom és hasonlók. A legelterjedtebbek a Suntour villák, alsó-közép kategóriában szinte egyeduralkodó a márka. A legolcsóbb típusait, pl. CR9, XCT érdemes kerülni. A NEX, NCX, NRX, XCM, XCR túrázásra már vállalhatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!