Milyen gumit vegyek mtb-re, ami jól gördül aszfalton, de
terepen is elmegy?
Figyelt kérdés
Jelenleg 27.5 x 2.25-ös Hutchinson Taipan gumik vannak rajta már 3 éve, de szeretnék valami újat. Egyre többet járkálok bicikliutakon meg aszfalton, szóval valami olyan kéne ami jól gördül. Viszont nem akarom hogy hülyén nézzen ki a bicikli, ezért 2.20-nál vékonyabbat nem nagyon szeretnék.
Ez szerintetek jó lenne? Igaz, hogy ugyan olyan széles mint a mostani, de messze nem olyan bütykös, meg írják is hogy gyorsan gördül.
2022. ápr. 15. 19:13
1/6 anonim válasza:
Nekem Schwalbe Smart Sam van, tök jó. Az is 2.25-ös. A lényeg, hogy középen legyen kötöttebb a minta, így fog könnyebben gördülni szilárd burkolaton. Mert csak az az egy sor minta ér le. (persze ha megfelelően felfújod)
A gumi nem attól gördül jobban, hogy keskenyebb, hanem a mintázattól. Sőt, vannak mérések, miszerint ugyanaz a mintázat jobban gördül, ha szélesebb. A fent ajánlott Smart Sam egy jó választás vegyes aszfalt-terep használatra. Ha csak aszfalton jársz, akkor megfontolnék egy túragumit, Continental Ride Tour-t pl. A Marathon Plus is jó gumi, ha van rá költségvetés.
2022. ápr. 16. 08:39
4/6 anonim válasza:
Mindezeken kívül a jö gördüléshez könnyű, finom szerkezetű gumi kell. A linkelt Marathon Plus dög lassú lesz, hiába tűnik jónak a mintája alapján. Ha tubeless ready a felni, érdemes kihasználni ezt, és ehhez való külsőt venni, és belső nélkül szerelni. Ha nem, akkor javaslom a belsőt megtölteni defektgátló folyadékkal. Így nincs szükség vaskos, nehéz, defektvésett külsőre, ami lassítana. 27,5 méretben vannak gravel gumik, bár ezek általában max. 50 mm szélesek, de jól gördülnek, és nem túl durva terepen elég tapadást adnak. Tudni kéne, hogy milyen terepen mész, mik az igényeid ilyen téren.
2022. ápr. 16. 12:09
5/6 A kérdező kommentje:
A Marathon Plus-nál néztem én is, hogy majdnem 1.3 kiló egy darab. Nekem ez már alapból offos így, a mostani gumimból a 2 darab együtt 1280 gramm a gyártó weboldala szerint.
Amúgy végül megrendeltem ezeket a CST Beater-eket, meg találtam itthon egy 2.20-as teljesen új Maxxis Ikon-t, lehet veszek majd mellé még egyet és megpróbálom azokat is.
2022. ápr. 16. 12:27
6/6 anonim válasza:
Maxxis Ardent Race előre, Ikon hátra. Terepen 1.8bar, ha csak aszfalt akkor a gumi oldalfalán olvasható maximális érték. Mindkét helyen gyors lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!