Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mire számítsak, ha MTB-ról...

Mire számítsak, ha MTB-ról váltok országútira?

Figyelt kérdés

Még soha nem ültem országútin, nem tudom, hogy hogyan viselkednek, és hogy mire képesek.

Ma például bicikliztem "országúton" az össztelós vastag gumis montimmal, de az út külső 40 centije még ezzel is biciklizhetetlen volt, mindenhol kátyúk, pocsolyák, kavics stb. De ment előttem kb 30 méterre egy outis, szóval gondolom megoldható. De hogyan reagál az úthibákra egy outi? Illetve mennyire lehet döntögetni csúszás nélkül? A vékony slick gumi miatt mennyivel van jobban korlátozva, mint mondjuk egy MTB?

2022. ápr. 9. 19:55
 1/7 A kérdező kommentje:
Illetve az is érdekelne, hogy a keskenyebb kormány miatt nehezebb irányítani? De igazából minden tapasztalatot meghallgatok, ami a mountain bike és országúti közti menettulajdonságok különbségével kapcsolatos.
2022. ápr. 9. 19:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal kevésbé tapad, meg kell szokni. Azt is hogy a szar utakon ráz, a sebességet a kényelemért be kell áldozni, legalábbis az itthoni utakon.
2022. ápr. 9. 19:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy meleg nyári napon tiszta betonon nem taknyolás miatt horzsolodle a térded.

Amúgy ráz, kényelmetlen. A keskeny kormány miatt közvetlenebb a kormányzás.

2022. ápr. 10. 00:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Arra, hogy k.vára kell figyelni!

Én az első kanyarban majnem eltaknyoltam, mert hozzá voltam szokva, hogy a 29x2,25-ös gumival a kanyarban a felhordott vastag por és aprómurva meg sem kottyan. A virsligumi máshogy gondolta :DD

2022. ápr. 10. 20:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Montival aszfalton pihentsz, mert a legtöbb úthibán átmegy a vastag és puha kerék. Outin végig figyelned kell, mert minden apró úthibán elrepülhetsz.

Ha egy kanyar vékonyan homokkal van borítva, az montival sima ügy, észre sem veszed. Az outi meg egy pillanat alatt kimegy alólad.

Monti néha lehet lazsálva fékezni, tehát nem kell kitolnod magad hátra. Outin a vékony kerék nagyon könnyen elkezd csúszni, ha nem teszed hátra a súlyodat.

2022. ápr. 10. 23:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Én a problémák egyreszén egyszerűen túl léptem: a montira tettem virsli gumit.

Tud csúszni de beton keményre fujva az úthibák eltünnek :)

Szerintem ez egy jó opcio ha mégsem tetszik olcson megúsztad 2 gumi ára. Ha tetszik akkor is. Én amugy balaton körbetekerés miatt ruháztambe a dologra.

1nap alatt akarom lenyomni.

2022. ápr. 11. 11:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Outizom is, montizom is, normálisan közlekedve még sosem sikerült kanyarban döntés miatt megcsúsznom normális gumival...

Egyszer egy frissen vásárolt edzőbringával, de azon 20éves külső volt és pumpálás nélkül is kemeny volt :D

2022. ápr. 12. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!