Carbon villás gravel mennyire ráz trekkinghez vagy montihoz képest városban?
A mellékutak szarak sok helyen Pesten + sok kerékpárút térburkolati szarságból van kirakva ugyebár..
Mennyire komfortos a gravel annak aki esetleg teleszkópos kerékpárrol váltott?
Gravelen eleve sokkal jobban előredőlsz, a csuklódat szét fogja verni, főleg ha nem 60 kg vagy.
A karbon maximum a kis kavicsokat, vibrációt tudja tompítani az egész váz esetében mm-es torziós és hajlító mozgásokról beszélünk, a villa hosszirányban semmit nem "rugózik", amikor már kicsit nagyobb kövek vannak, meg a jó magyar kátyús aszfalt, ott semmit nem ér.
#2: Igazából ezzel te is azt mondtad, hogy a karbon váz csak parasztvakítás, amit a gumi nem nyel el, azt az sem fogja.
De legalább jó drága és sérülékeny.
Én mikor átülök a telós trekkingről a merev villásra igencsak megérzem a különbséget.
Lehet a grammok bűvöletében élni, de amíg nem versenysportban vagy, teljesen mindegy hogy 9 vagy 12 kg a bicajod.
Nyilván egy merev villa nem tudja a teleszkóp kényelmét adni, de a karbon és a megfelelő guninyomás sokat segít.
Az elején zavaró, hogy a teleszkóp nem dolgozza el a durvább úthibákat, aztán megszokja az ember. Nem szabad kiakasztott könyökkel ülni a bringán, mint egy merev fadarab. Karból ki kell rugózni a nagyobb úthibákat. Ez megszokás kérdése, hozzá kell edződni a tricepsznek.
Szerintem hobbi szinten is sokat számít a bringa tömege. Én legalábbis óriási különbséget érzek a gravel és a cross trekking közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!