Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Tárcsaféket + betétet 95-ös...

Tárcsaféket + betétet 95-ös benzinnel letisztítottam, és alig fog valamit, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Csak javítani szerettem volna a fékerőn, de ellentétes hatást értem el. Lehet, hogy az elpárolgás után visszamaradt adalékok miatt fog rosszabbul? Mit csináljak most?
2022. márc. 28. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, lehet. Vegyél a boltban egy féktisztító sprayt, ezzel töröld át a tárcsát. A betéteket szedd ki, fektess sík felületre csiszolópapírt, és a felső, szennyezett réteget csiszold le! Ha így sem lesz jó, akkor lehet, hogy a betéteket cserélni kell. De szerintem ezután rendben lesz.
2022. márc. 28. 20:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Az első mondattal arra gondoltam, hogy a visszamaradt adalékok, nehezebb komponensek miatt lehet, hogy leromlott a fékhatás.
2022. márc. 28. 20:44
 3/8 A kérdező kommentje:
És a visszamardt komponensek nem fognak lekopni maguktól?
2022. márc. 28. 20:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Nincs így rendes fékhatásod, ezért nem biztonságos a kopásra bízni. Lehet, hogy a betétet csak jobban elszennyezed vele. Amit leírtam, az kb. 1200 Ft, és a jövőben is jó lesz. A féktisztító jó láncot tisztítani, vagy bármi egyebet zsírtalanítani. Ha magad bütykölöd a bringát, szerintem mindig jó, ha van otthon.
2022. márc. 28. 21:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Rendes benzinnel nem tisztítunk tárcsát, mert egy csomó adalék van benne ami a motor kopását gátolja.
2022. márc. 28. 23:55
 6/8 A kérdező kommentje:
5.: Csak spórolni akartam a féktisztítóval, de látom már hiba volt. Majd szerzek be foltbenzint erre a célra.
2022. márc. 29. 07:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Vagy vegyél féktisztítót... én 1 flakonnal használ9k már harmadik éve... szwrintem nem ezzel kell spórolni.
2022. márc. 29. 09:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a tárcsával van a baj. Én is azt szoktam csinálni, hogy amikor végzek a javítással, akkor egy paprtörlőre teszek motorbenzint és azzal áttörlöm a tárcsát.

Csak a tárcsát!

Szerintem az lehet hogy a betétből oldott ki valamit - ragasztót - a benzin és az miatt csúszik.

A féknyergeket is ki szoktam áztatni benzinben (csak a mechanikust, a hidrást nem, nehogy megegye a benzin a gumi alkatrészeket.

A 95-ös meg nem egy rommá adalékolt benzin...

Nem lehet hogy be voltál rúgva (a héten már harmadszor és még csak kedd van!) és nem tiszta benzinnel mostál, hanem keverékkel?

Láncot is, csapágyat szoktam mosni motorbenzinben, azok is tiszták, takonymentesek szoktak lenni.

Fékbetétet sosem tisztítom folyadékkal. Miért is kéne? Ha az oldala koszos, akkor az... nem látszik és nem fog tőle kevésbé. Ha a fékező felületról meg úgyis lekopik a retek. Ha nem jön le akkor úgyis csere. Azt a koszt ami lejön róla az száraz rongy vagy papír.

2022. márc. 29. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!