Kell kettő bringa? Egy a hétköznapokra, egy pedig a sportra?
Ha megengedheted magadnak, akkor miért ne?
Ha pl. munkába járáshoz, vagy bevásárláshoz érted a "hétköznapot", és pl. sík terepen laksz, ehhez elég egy akár váltó nélküli városi bringa is. Sporthoz meg attól függően, hogy milyen típusú sportra gondolsz, lehet outi, trekking, vagy akár MTB.
Vagy outim, ha tényleg csak aszfalton akarok menni és messzire.
Van egy régi montim, amivel munkába járok, de munka előtt vagy után tudok vele terepre is menni.
Van egy újabb, de régi montim, amivel edzeni szoktam. Hétvégén, családdal menve ezt használom.
És van egy új montim, amivel versenyezni szoktam. Haverokkal tekerve is ezt szoktam használni.
De van élet egy bringával is, csak így kényelmesebb.
Jóval több kell...
Kell egy direkt rondára épített de minőségi 26" ősmonti munkábajárásra csomagtartóval, kosárkával...
Kell egy országúti, kell egy 29", kell egy 40éves felújított csepel túra nagymamámtől örökölt felújított női csepel túra mellé, hogy asszonykámmal azzal korzózzunk nyáron a 40fokban balcsin... kell egy pár felújított csepel tihany, ugyanerre a célra...
Kell egy rekumbens trike a nyári magányos többszáz km-es túrákra...
Kell egy elektromos mtb, de azt inkább csak bérelni szoktam...
Kell egy camping, hogy otthon a faluban azzal járjak le a boltba, kell egy 26" gt zaskar, mert gyerekkoti álmom volt, nameg a legújabb családtag, egy fatbike, mostanában le sem szállok róla,az összes fent említett célra azt használom :D...
Asszonykámnak kicsit elege van belőle, hogy 2autós garázs dugig van bringákkal, dehát ami kell az kell...
Ha durva terepen és országúton is mész akkor 3 kell.
- egy drága "All mountain" ami bírja a gyűrést durva terepen
- egy drága országúti amivel lehet 35+ km / órával hasítani
- egy olcsó városi amit nem félsz a bolt előtt hagyni (lelakatolva persze)
Ha nem kell extrém változatos terepeket lefedni a bringával, akkor egy országúti, gravel, hardtail vagy full-szuszpenziós is elég, azaz az első két kategória összevonható. Viszont továbbra is ajánlott a szerelmed mellett egy olcsót is tartani. Nekem pl egy cyclocross (gravel féleség) van, mert jó minőségű aszfalttól kezdve a mindenféle gány burkolatokon (pl macskakövön) keresztül a jobb földutakig megyek mindenen. Technikás terepen (pl. gyökerekkel, hatalmas kődarabokkal tarkított hegyi ösvényen) viszont egyáltalán nem, tehát felesleges az MTB gumi meg a csillapítás. Városi közlekedésre meg egy olcsó, de jópofa váltó nélküli bicajom van.
Nekem 4 van és KEVÉS!!!!
Pedig nem is vagyok nagy bringás, még hobbista sem nagyon.
Olyan nincs, hogy a 4-ből mind a 4 hadrafogható legyen, mindig van valamelyiken valami bütykölnivaló, ha csak egy defekt, vagy lánckenés is.
Fater kérdezte egyszer, hogy minek ennyi. Aztán amikor 3 teljesen szét volt döntve, M50-es ládába beborítva minden alkattész, akkor értette meg :D
Emellett nem baj ha van olyan bringa amit nem féltesz a kerékpártárolóban, van amivel lehet menni hosszabb túrára és az sem baj ha kis varcskolásra van kedved, akkor legyen egy monti is.
De kellene egy gyárira visszaállított Camping is... Meg 1-2 klasszik Csepel sem volna rossz. Meg még... szóval nem 4 bringával a garázsban fogok meghalni na :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!