El tudok úgy menni Budapestről Esztergomba biciklivel, hogy a Szob után a vasúti hídon megyek át Szlovákiába Párkányig és onnan be?
Elmentem, de soha többet. Egy katasztrófa a bicikliút 80 %-a, a ténfergő, bringázni nem tudó emberekről nem is beszélve, életveszélyes ha nem 10-el cammogsz te is. Volt hogy inkább kimentem a főútra, mert betontáblákból volt a bringaút, ami legfeljebb montival nem rázza ki a szart belőled, de az se volt jobb mindig.
Ahogy átértem Szlovákiába, tükörsima aszfalt a murvás út után (ami sokszor jobb volt mint a magyar utak), és valahogy már az első szlovák bringások is tudtak köszönni, amit nem várok el semennyire, de a magyar oldalon senki sem intett ahogy szokás. Ha legközelebb arra járok, inkább elmegyek Esztergomba egyből és átmegyek tekerni egyet Szlovákiába.
Sajnálom a negatív tapasztalataid a kerékpáros közlekedési kultúrával kapcsolatban, de ez így van minden népszerű kerékpáros útvonalon.
A 36-os főúton még sosem fordult elő, hogy beragadtam volna más, gyengébb kerékpárosok mögé :D
11: hétvégén voltál?
Ha igazán jót akarsz bringázni, akkor hétköznap kell menni. Alig vannak.
Mindazonáltal, ha tükörsima bicajút érdekel Szlovákiában, menj el Komáromba, és a Vág balpartján menj fel a gutai hajómalomig (ez nem annyira jó út), de visszafelé a jobbparton a gáti út egy álom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!