Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Trekking lenne jobb, vagy...

Trekking lenne jobb, vagy versenybicaj hobbi bringázáshoz?

Figyelt kérdés
2022. márc. 20. 20:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
A gyárilag megadott súlyhatár cdak egy adat ami védi a gyártót... de azt is mrgsúgom, hogy egy 110kg-os ember? A büdös életben nem lesz képes olyan terhelést adni egy bringának, mint amit egy 80-90kg-os kisportolt sportember...
2022. márc. 23. 11:41
 22/29 TR75 ***** válasza:
Miért kell mindent megsúgni?
2022. márc. 23. 12:41
 23/29 Meton ***** válasza:
Oké, én új racsnis kereket raktam fel, de max pár napig bírta. Úgy maradt, mert használható és nem is olcsó, de a belseje széttört. Ez volt a leggyengébb alkatrész. A lánc mondjuk a törött racsnis kerék miatt nem terhelődik, de az is megadja magát. Viszont a kerekek az egyenetlen úton, legalábbis a hátsó, nagyon hamar tönkre megy. Nem azonnal, de a küllők folyamatosan nyúlnak, míg az egyik el nem pattan. Sűrűn kellene utána állítani, amit mondjuk extrém terhelés esetén valószínűleg meg is tesznek, de én a hétköznapi használat során nem szoktam. Az első küllőt lehet hallani, amikor elpattan. Úgy még lehet menni, de már nem sokáig. A második küllőnél már jobb megállni. A harmadik küllőnél már a teljes kerék gumival cserés lesz. Pár kereket már összetörtem így és persze nem monti, de a küllő ugyanaz, szóval szerintem egy monti is megadná magát.
2022. márc. 23. 20:29
 24/29 Meton ***** válasza:
Az igazi hegymászó montik teleszkóposak és a rugók elosztják a terhelést, talán ezért bírják jobban. Az enyémben nincs rugó, így már egy 2 centis ütés is hatalmas erőt jelent.
2022. márc. 23. 20:36
 25/29 anonim ***** válasza:

110kg vagyok, sportos, izmos, sörhassal... fogyhatnék, de igazából jól érzem magam a bőrömben...

Van egy 90es évek beli bianchi országútim, full eredeti alkatrészekkel, csak a fékpofák és a gumik vannak cserélve, 5 éve szezonban heti 2*kerülöm a velenceitavat, az nekem ajtótól ajtóig 63km.

Van egy 29es montim? Egy merida big nine tfs 300, 2014es modell, azt 2015 óta nyúzom, azzal tavasztól őszig bakonyban és velencei hegységben túrázgatok heti 1× valamint azzal járok munkába, ez napi 15km. Szintén még csak gumik és fékhidraulika volt cserelve...

Simán bírjak a súlyt, a merida még kicsit vagánykodósqbb terheléseket is kap... nincs semmi baja... nem szart kell venni? És nem lesznek ilyen gondok...

2022. márc. 24. 07:42
 26/29 Meton ***** válasza:
Oké, a minőségben igazad lehet. Nekem egy 30 éves csepel bringám van. Új korában napi 80-100 km-t szoktam tekerni naponta, akkor semmi baj nem volt vele. Azóta már nem tudok annyit tekerni, meg híztam is 30 kilót. Egy időben munkába járásra használtam, az napi 15 km városi forgalomban, néha földúton. 3 havonta menetrendszerűen jött egy kerékcsere. Egy 10-es volt az alufelnivel és a gumival. Persze a küllőt kicserélni filléres dolog lett volna, de akkor sűrűbben vittem volna szervizbe. Egyszer a racsnis kereket is kicseréltem, de sokáig nem bírta, már nem is foglalkozok vele. Nem tudom, mit lenne érdemes bele építeni, de találomra nem rakok bele semmit. Egyszer egy kocsi fel is lökött, az első-hátsó kerék csere volt. Azóta nagyobb távot tartok a kocsiktól.
2022. márc. 25. 16:30
 27/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. márc. 28. 11:34
 28/29 anonim válasza:
én valami cross bicajt ajánlanék inkább
2022. ápr. 1. 12:51
 29/29 anonim ***** válasza:
A cross az gyakorlatilag egy lecsupaszított trekking.
2022. ápr. 1. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!