Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Trekking lenne jobb, vagy...

Trekking lenne jobb, vagy versenybicaj hobbi bringázáshoz?

Figyelt kérdés
2022. márc. 20. 20:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Nekem pl fatbike mindenekfelett, mostanában már mindenre azt használom. Egyszerűen leszállni se akarok róla :D
2022. márc. 21. 12:38
 12/29 Meton ***** válasza:
8%
110 kilóval napi 2-szer félóra nem elég a fogyáshoz. Ha koplalsz, akkor meg felesleges bringázni. Városi forgalomban a trekking jobb, hosszú egyenes úton a versenybringa is jó, de azt tényleg hajtani kell. Szerintem próbáld ki mindkettőt és látni fogod, melyik jobb. De fogyáshoz szerintem a bringa nem jó, inkább a futást javaslom. Én havonta 10 ezret költöttem a bringa javítására, szóval eléggé költséges.
2022. márc. 21. 18:24
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
110kg nak futást javasolsz, akkor inkább maradj csendben...
2022. márc. 21. 21:26
 14/29 Meton ***** válasza:
5%
Ma már a biciklit nem ekkora súlyra tervezik. Az alkatrészek hamar megadják magukat. Lehet, hogy léteznek erősebb alkatrészek, de nehéz megtalálni. Sem a kerekek, sem a váltó, sem a lánc nem szereti ezt az extrém terhelést. A futás viszont mindig egészséges. Más persze, ha valakinek egészségi problémái is vannak, de akkor sétáljon. A biciklin ül, azzal szerintem nem is lehet fogyni. Napi 6 km futás az már számít. Vagy rendszeresen túrázzon. Szerintem nézd meg, hogy az adott kerékpár mekkora súlyig használható.
2022. márc. 22. 20:52
 15/29 anonim ***** válasza:
110kg elkezd futni, egy életre tönkremehet a térde pillanatok alatt... ne ajánlgass baromságokat... a biciklikhez sem konyítasz semmit, ilyen baromságokat, hogy nem bírja az ilyen súlyt se írogass... idióta. Minek szólsz bele olyanba, amiről fogalmad sincs... rossz és veszélyes tanácsokat osztogatsz.
2022. márc. 22. 21:59
 16/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. márc. 22. 22:00
 17/29 anonim ***** válasza:
Legyen heti 3*1óra, mellette diéta És akkor fogsz fogyni.
2022. márc. 22. 22:26
 18/29 anonim ***** válasza:
#14: a legtöbb mai (komolyabb) bicikli súlyhatára 120 kg, de bőven vannak 130 kilósra méretezett biciklik is.
2022. márc. 23. 07:55
 19/29 TR75 ***** válasza:

A felhasználástól, a váz anyagától és a gyártótól is függ a súlyhatár.

Általában, ha egy bringára ráírják, hogy 120 kiló a maximális terhelhetőség, akkor azt mindenestől kell érteni: bringa+bringás+csomagok (ha vannak). Egyes gyártók a csomagok súlyát külön is számolják, sőt, azt is, hogy a csomag elöl vagy hátul van.

Persze nyilván azért van némi ráhagyás.

2022. márc. 23. 10:05
 20/29 anonim ***** válasza:
Súlyhatár egy dolog... de matekozz kicsit, pl egy mtb, 90kg os átlagos sportos 190magas felhasználó, leugrik fél méter magasból, mrgsúgom, nem 120kg terhelés fogja érni a bringát... jóvaltöbb... bírnia kell.
2022. márc. 23. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!