Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 300 ezer forint feletti...

300 ezer forint feletti biciklikbe miért raknak alap rugós teleszkópot (pl. suntour xcm, xct)?

Figyelt kérdés
Emlékszem '17-ben a hervisben volt akciós bringa, 220-240 ezer forint volt (nem emlékszem pontosan), és abban fox teleszkóp volt.
2022. márc. 13. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Na most annyiért kapsz egy fox teleszkópot. :) Amúgy az nagyon akciós lehetett, mert 2010 körül suntour nex volt a 270ezres trekkingemben.

Az utóbbi 2 évben teljesen elszálltak az amúgy sem alacsony árak. Egy közepes bringa simán fél misi most.

2022. márc. 13. 12:46
 2/11 A kérdező kommentje:

1.: A fox telók már 15 éve 180 ezertől indultak.

Csak az a kérdés, hogy azóta csináltak-e valami lebutított budget villát? Annyira emlékszem, hogy 32-es volt.

2022. márc. 13. 12:57
 3/11 anonim ***** válasza:
Én nem tudok budget fox villáról. Rock shoxnak vannak olcsóbb típusai.
2022. márc. 13. 14:36
 4/11 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon budget villákat szinte csak a suntour csinál(meg persze az ipari hulladék szintű"noname" gyártók. 2-300 ezerért mostmár sajnos tényleg csak alap cuccok lesznek egy új bringán,és nyilván a teleszkópon nagyon sokat tudnak spórolni.

A 3-400 ezres kategóriában,de sokszor még fél misiért is meg szinte mindíg rs recon vagy judy lesz rajta.(de ezek legalább hajlandók mozogni és normálisan teszik a dolgukat)

2022. márc. 13. 17:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Alapjában véve nincs baj az alap rugós telókkal, ha működnek. Jó, az XCM az szar, de egy Rockshox Judy Silver Coil már pont elég egy amatőrnek, aki élete első MTB-jét veszi és nem ugratni akar, csak lemenni az aszfaltról túrázni az erdőbe. De 350-380-ért már kapsz olyan gépet is, amin XCR Air van, ami megint csak jó belépő szinten.
2022. márc. 14. 08:30
 6/11 A kérdező kommentje:

5.: A judy az nem egy alap rugós teló!!

Abban minőségi csillapítás van. Oké, a hlo xcm-ben is van csillapítás, de minek.

Visszatérve a témához. 2018 nyarán vettem a decathlonban egy bringát 90 ezer forintért, és az új fajta xcr van benne. 32-es becsúszók, ráadásul alumínium nyaka van. Használtam xcm, hát ég és föld a különbség. Az xcm tényleg egy szar, elpattog, nem mozog jól. És ilyen telókkal árulnak 300 ezer forint feletti bringákat. Hát a faxom adna értük annyit, még a felét sem érik.

2022. márc. 14. 09:13
 7/11 anonim ***** válasza:

6: A Judy Coilról beszéltem, ami rugós, nem levegős. Szerintem azt tekinthetjük alap telónak.

Másik: Linkelj már be egy 300+-os biciklit XCM-mel, mert kiváncsi vagyok. Mert amiket én látok, ott a 250k-s kategóriában van XCM, 300 felett már XCR vagy valami levegős a jellemző. Pl Cube-nál Aim EX 275k XCM-mel, Aim SL 295k Judy-val. Haibike-nál is a 320k-s kategóriában már XCR levegős teló van.

2022. márc. 14. 18:44
 8/11 A kérdező kommentje:

7.: Tudom miről beszélt, igen, rugós. És egy 90 ezer forint körüli teleszkóp nem alap. Az alap az xct, xcm, és még talán az xcr.

[link]

[link]

Árukereső alapján... De a 180 ezres btwin-t leszámítva 300 ezer akciósan a legolcsóbb xcr teleszkópos bicaj [link]

És valljuk be, az xcr éppenhogy használható, ráadásul a többi alkatrésze is majdhogynem alapszintű, az a négyszögtengelyes hajtás pl. egy vicc.

2022. márc. 14. 19:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát ezek tényleg nagyon drágák, nem csak a teló, de a szett se ér ennyit rajtuk szerintem.
2022. márc. 14. 20:49
 10/11 A kérdező kommentje:
9.: Alkatrészenként megvéve sokkal olcsóbban kijön szerintem. Nem akarok hülyeséget mondani, tényleg csak tippelek, de ha van az embernek egy felújítandó bicaja, akkor 150 ezerből jóval jobb alkatrészekel feltudja újítani. És akkor a vázat kivéve mindent lecserélt. Alapból egy deore váltó 12 ezer, az xcm szintén, a hajtás feleannyi, a fékekek is alap szintűek, és azokból is van akciós. Szóval lehet még sokat is mondtam a 150 ezerrel.
2022. márc. 14. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!