300 ezer forint feletti biciklikbe miért raknak alap rugós teleszkópot (pl. suntour xcm, xct)?
Na most annyiért kapsz egy fox teleszkópot. :) Amúgy az nagyon akciós lehetett, mert 2010 körül suntour nex volt a 270ezres trekkingemben.
Az utóbbi 2 évben teljesen elszálltak az amúgy sem alacsony árak. Egy közepes bringa simán fél misi most.
1.: A fox telók már 15 éve 180 ezertől indultak.
Csak az a kérdés, hogy azóta csináltak-e valami lebutított budget villát? Annyira emlékszem, hogy 32-es volt.
Tényleg nagyon budget villákat szinte csak a suntour csinál(meg persze az ipari hulladék szintű"noname" gyártók. 2-300 ezerért mostmár sajnos tényleg csak alap cuccok lesznek egy új bringán,és nyilván a teleszkópon nagyon sokat tudnak spórolni.
A 3-400 ezres kategóriában,de sokszor még fél misiért is meg szinte mindíg rs recon vagy judy lesz rajta.(de ezek legalább hajlandók mozogni és normálisan teszik a dolgukat)
5.: A judy az nem egy alap rugós teló!!
Abban minőségi csillapítás van. Oké, a hlo xcm-ben is van csillapítás, de minek.
Visszatérve a témához. 2018 nyarán vettem a decathlonban egy bringát 90 ezer forintért, és az új fajta xcr van benne. 32-es becsúszók, ráadásul alumínium nyaka van. Használtam xcm, hát ég és föld a különbség. Az xcm tényleg egy szar, elpattog, nem mozog jól. És ilyen telókkal árulnak 300 ezer forint feletti bringákat. Hát a faxom adna értük annyit, még a felét sem érik.
6: A Judy Coilról beszéltem, ami rugós, nem levegős. Szerintem azt tekinthetjük alap telónak.
Másik: Linkelj már be egy 300+-os biciklit XCM-mel, mert kiváncsi vagyok. Mert amiket én látok, ott a 250k-s kategóriában van XCM, 300 felett már XCR vagy valami levegős a jellemző. Pl Cube-nál Aim EX 275k XCM-mel, Aim SL 295k Judy-val. Haibike-nál is a 320k-s kategóriában már XCR levegős teló van.
7.: Tudom miről beszélt, igen, rugós. És egy 90 ezer forint körüli teleszkóp nem alap. Az alap az xct, xcm, és még talán az xcr.
Árukereső alapján... De a 180 ezres btwin-t leszámítva 300 ezer akciósan a legolcsóbb xcr teleszkópos bicaj [link]
És valljuk be, az xcr éppenhogy használható, ráadásul a többi alkatrésze is majdhogynem alapszintű, az a négyszögtengelyes hajtás pl. egy vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!