Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A Decathlonban árult 50-70...

A Decathlonban árult 50-70 ezer forint körüli Trekking kerékpárok mennyire jó minőségűek és megbízhatóak?

Figyelt kérdés

Túrázgatásra szeretném használni, időjárástól és időmtől függően maximum heti 1-2 alkalommal, általában 20-70 km közötti távra, elsősorban aszfalton.

Magas vagyok és túlsúlyos is (190 centi és 120 kg), ezek a biciklik mennyire strapabírók ilyen tekintetben?

Nem akarok nagyon 100 fölé menni, de ha ezek túl rossz minőségűek, akkor muszáj leszek, de mivel nem igazán értek ezekhez, így inkább megkérdezem.

A kérdéses kerékpárok:

[link]

[link]

[link]

Előre is köszönöm! :)

2021. máj. 18. 14:04
 1/10 A kérdező kommentje:
Jaj igen, és újat vennék, használtat nem igazán szeretnék.
2021. máj. 18. 14:04
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Szétesni nem fognak - talán. 20km-re még hagyján, de 70-re nem indulnék el vele. Ha bármi elromlik (pl. fék), akkor otthagyod az út szélén, vagy a hátadra veszed és hazagyalogolsz vele?

Én vettem egy 120ast a "normális" biciklim mellé, városba közlekedésre. Már úgy kezdődött, hogy a rögtön a pénztártól kitolva vittem is a deca szervizbe, mert a műanyag fékkar semmire se volt használható, fékezésre legkevésbé. A szervizes nagyon rendes volt, mondta, hogy ki tudja cserélni egy hasonlóra rögtön, vagy ha otthagyom pár napra, akkor egy shimano fém fékkarra. Utóbbit választottam... Így már használható volt, városban közlekedésre teljesen megfelelt, de annál többre nem. 20km-nél többet biztosan nem mentem volna vele.

A 120kg necces, mint látod annyi a felső határ, szóval így még annyira se mennék vele hosszabb távra, városon kívülre.

Röviden: rögtön cseréltess ki mindent garanciában és így városon belül megfelelő, de hosszabb távra nem ajánlanám.

2021. máj. 18. 14:14
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Ezek nagyon alapcuccok, átlagos testsúlyhoz....

Szerintem neked ez kevés lesz.

2021. máj. 18. 14:14
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Ezek szétmennek alattad.
2021. máj. 18. 14:37
 5/10 A kérdező kommentje:
És akkor milyen árkategóriában és milyen üzletet ajánlotok? (Kőbánya, X. kerület, ahol lakom)
2021. máj. 18. 16:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Riverside 500 alá nem adnám, de még az is necces. 150-200ezer Ft körül indulnak a normális bringák. Valahol 300ezer körül van szerintem az arany középút ár/érték arányt tekintve. Itt még tényleg kapsz pluszt az elköltött pénzért. Persze felette is, csak egyre több pénzért egyre kevesebbet. 100ezer alatti kategória az, ahol még használtban is erősen válogatni kell.
2021. máj. 18. 17:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Súlyt birniuk kell , gumik fullra beton keményre legyenek felnyomva . Terepezés ugratas elhanyagoltság teszi tönkre a bringakat . Acél váz viszint strapabíróbb . Árban ez most verhetetlen , akciosan pláne .
2021. máj. 18. 17:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Gyenge, max varosba jó.
2021. máj. 19. 12:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Riverside 900 ami jonak mondható
2021. máj. 19. 12:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát ha tényleg ennyi a keret, akkor még mindig jobban jársz ezekkel, mint a Tesco/Praktiker vonallal, ahol igazi szemetet árulnak. Városi hobbi bringázáshoz pont jó ez, pl. eltekerni a Rómaira sörözni a haverokkal vagy tekeregni a Margit szigeten. Nagyobb túrákra valóban érdemesebb egy tartósabb, megbízhatóbb bringát venni, mert ha pusztában hullik szét, akkor nagy szarban leszel.
2021. máj. 20. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!