Akik 4-500-ért vesznek maguknak bringát, azok mennyit keresnek havonta?
Aki 400-500-ért vesz autót mennyit keres havonta? Ja 180at
Amúgy nem tudom, sok közöm nincs mások pénzügyeihez
Nekem egy elég drága biciklim van.
SPECIALIZED S-Works Turbo Creo SL Black Tint
De nem is átlag életet élek, mielőtt valaki neki állna számolgatni.Házam,autóm is messze átlag feletti.Több ismerősöm is aki szokott tekerni, bőven 2-3 milliós bicajjal teker.Jellemzően vállalkozók vagyunk, bár egyik ismerősöm informatikus valami techégnél, ő fizuból él,havi 1 millió körül kap, ő összerakta apránként egy jobb bringára a pénzt.
Szerintem egyéni preferencia, hogy ki mennyit (hány havi keresetét) szánja egy jobb bicajra.
Van, aki megveszi az elsó teszkós bringát, aztán két nap múlva leteszi, hogy ebben semmi öröm nincs....
Van, aki meg spórol rá egy évig, havi x összeget félretéve, és megveszi a drágább bicajt, mert tudja, hogy 10-20 évig használni fogja.
Mondjuk bírom ezt az országot, ahol ha 400-ért veszel magadnak valamit, akkor már kérdéseket kell rólad kitenni a gyakorin, meg úgy kezelnek mintha valami milliomos lennél.
De az, hogy az átlag gyári melós család ugyanennyit baszikol el alkoholra, cigire, szerencsejátékra csak 3 havi részletben, az nem tűnik fel senkinek.
400k ma már egy marék rizs. Az egyesnek meg tök igaza van. 160ból vegetáló tanárok is autóval járnak dolgozni, azok ma meg már 800k-nál kezdődnek.
"De az, hogy az átlag gyári melós család ugyanennyit baszikol el alkoholra, cigire, szerencsejátékra csak 3 havi részletben, az nem tűnik fel senkinek"
JOGOS! :-)
Ez nekem is böki a csőrömet... Mikor láncdohányos kolléga rovázik, mint a dandárutcai fürdősqrvák, mikor meghallja, hogy valamelyikünk tengerparti nyaralásra megy....
De az rohadtul nem jut eszébe, hogy ő egy ilyen nyaralás árát bőven elpöfékeli év közben...
Az emberek jó része azt természetesnek veszi, ha a saját hülyeségére szórja a pénzt. Az természetes dolog. De amikor te valami olyanra költesz ami az ő érdeklődési körén kívül esik, akkor hirtelen nagy életviteli tanácsadó válik belőle.
Mondjuk a kérdést sem értem teljesen, 400k-t egy pályakezdő 1,5 hónap alatt megkeres, ha nem valami betanított összeszerelő robot. Tapasztalattan meg havi fizu lényegében.
De persze azt nem kérdezi meg senki, hogy a 17 évesek fele hogy a toszba járkél 300 ezres telefonnal. Vagy hogy mi a péniszért tart fenn kb 3-4 millió HÁZTARTÁS erőn felül bármilyen autót. Vagy hogy minek vesz mindenki 4k-s tv-t stb.
Ezek alap dolgok. Ezek járnak a melósnak. Hiszen az természetes hogy a munkás ember megérdemli, hogy kocsival járhasson be húzni az igát, aztán egy éves szervízre havi fuzit ba*zon el. Munka után pösszent 3-4 sört, leheveredik a 4k-s tv elé ami alig fér be a panelba.
De ha szaros biciklire költesz pénzt, akkor te valami kapitalista milliomos lehetsz csak akit anya meg apa pénzel.
Kis extra infó:
egy teljesen átlagos 15-20 éves városi autóra havi 40-50 ezret költ el mindenki átlagban. Ebben minden benne van. Szervíz, üzemanyag, vételár lebontva annyi hónapra amióta használod stb. Igen, ebben azok is benne vannak akik 150ből tengődnek. Ez a valóság.
Látom, kiírtad a másik kérdést.
Tehát outiról van szó...
Na meglátjuk, lesz-e kisbérű országútis válaszoló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!