Downhil biciklik miért lettek ennyire méregdrágák?
Még 2010-ben lehetett kapni freddy-t 300 ezerért. Az inflációval együtt ez ma 400 ezernek megfelelő. Most a legolcsóbbak is 1 milla körül mennek.
Ezzel ellentétben a cc bicajok ára nem növekedett. Sőt, inkább olcsóbb lett. Ami most 160 ezer a decathlonban, az a minőség 2010-ben 200 ezer forint felett volt.
Te valami nagyon fura világban élsz.
Én 2002ben vettem egy bringát full acerával 100ért.
Ma egy acera-alivio hibrid gép 260ezer +. Jó tárcsás ami ebben kategoriában...megnéztem 25ezer. Mind a 2.
A többi tárcsás kacattal legyen 60e. Akkor is a maradék 200. Egy acerás bringáért!!!
Nekem ez drágulásnak tűnik.
Amugy igen a merida,meg mások is 2010körül rágyurtak az olcso dh,fr vonalra.
De azok a bringák,azért volt rajtuk olcsó megoldások.
160ezerért max. hobby cc bringát 2010ben ami a világ boldogabbik felében túra kategoria.
11.: Én meg 2009-ben vettem 79 ezerért lx váltósat. Még a számlám is megvan, privátban megmutathatom. Ráadásul tárcsafékeset, tektro iox.
Egyébként hogy milyen hátsóváltót tesznek fel rá hátulra, az semmit nem jelent. A hátsó lx váltón kívül acera a fékváltókar és az első váltó is. De azért egy lx hátsó váltó 20 ezer forint körül van, és ez csak egy alkatrész. A hajtás az full suntour, az első teló pedig xcm.
Szerintem olcsóbban vettem jóval jobb felszereltségű bringát, pedig volt infláció, és a forint is gyengült.
Kinek írtad, hogy fura világban él? Gondolom nem nekem.
Szerintem mindig drágák voltak.
Amugy a 11nek igaza van volt egy ilyen olcsobb irány. Amikor a marzo 888 is "csak" 100000be került.
De most ujra van egy ilyen bringa hipe,ami nagyon felhúzza az árakat. Meg az inflacio ami szintén előremegy nem hátra. És ukrán-orosz balhé sem tesz jót a nemzeti valutának.
14.: Annyit írtam, hogy a 2000-es években elkezdtek egyre olcsóbbak lenni a bringák. Ez olyan 2008-ig tartott. Azóta viszont már egyre drágábbak.
Amúgy marzocchi villából már csak néhány szériát gyártanak. Régen volt akár 100 is talán. Csak dirt villából volt vagy 10 féle, szóval a marzo-ra ne várj.
Mert nem érimeg 3dirt villát gyártani,az elv mindegyiknél ugyanaz,magasrol leesik a bringás a csúkló èrkező erők mérséklése. Erre nem kell 3 féle verzio.
Egy is elég,max 2az egyik jó a másik még könnyü is. Mindenki boldog.
Ez a recept bármire alkalmazható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!