Makai Andor kérdése:
Az első hajtóművet mikor kell cserélni,honnan tudom,hogy nagyon elkopott-e,vagy még használható?
Figyelt kérdés
2022. febr. 21. 10:00
1/7 anonim válasza:
Én csak akkor szoktam, ha már ugrik rajta a lánc mikor jó erősen meghajtom, hasonlóan a hátsó fogaskoszorúhoz. Valószínű, hogy a középtányér fogja először megadni magát. Vannak akik a hátsó fogaskoszorúval együtt cserélik a hajtóművet is, de tapasztalatom szerint az első lánckerekek 2 hátsó koszorút simán kibírhatnak.
2/7 anonim válasza:
Ha normális hajtóműved van, akkor nem kell egyben cserélned, csak egyesével a lánctányérokat.
Ha sokat mész síkon, akkor a nagytényér fog először elkopni. Ez kb. 20.000 km-nél következik be 3x-es rendszernél.
2x-nél sokkal hamarabb.
Onnan fogod észrevenni, hogy elindulásnál elforog a hajtómű a lánc alatt, elesik a lánc. Később már akkor is megtörténik ez, ha pl. hegyre tekersz vagy kiállsz.
3/7 anonim válasza:
2# Nekem hátul a két legkisebb, elől meg a középtányér adja meg magát legelőször. Valószínű azt használom legtöbbet. Elől a kicsi acél, a nagytányéron meg eleve nagyobb felületen oszlik meg a terhelés. Szívesen cserélném én csak a lánckereket, csak kár hogy a megfelelő középtányér közel annyiba kerül mint a komplett hajtómű.
4/7 anonim válasza:
#3!
Keresztbe váltva tekersz állandóan?
5/7 anonim válasza:
#4 Miből következtetsz erre? Pont hogy nem, vagy csak nagyon ritkán, de akkor sem teljesen.
6/7 anonim válasza:
#5!
Mert nagytányér-kónuszt csak nem tekersz folyamatosan...
7/7 anonim válasza:
Nem is! Középtányérral is használom. Szerintem azért kopik jobban mert kisebb, kisebb felületen oszlik meg a terhelés, vagy csak ugyanolyan kopottságnál jobban ugrik rajta a lánc mert kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!