Mekkora értéke van annak, ha Magyarországról te vagy az első egy adott hónapban a Strava Gran Fondo kihívásában?
Ezek a challenge-ek nem célok, hanem motívációs eszközök.
Ha 100 km a GF és azt akarom teljesíteni, akkor nem fogok 200 km-t menni.
Senkit nem érdekel, hogy első vagy, mivel ez egy olyan verseny, amivel a többség nem versenyzik.
Kb. olyan, mintha azzal büszkélkednél, hogy 120 km-t tekertél egy 100 km-es versenyen. Ugyanúgy teljesítetted, mint a többiek, csak te még levezettél 20 km-en.
Semekkora. És máshol sincs értéke. Az a helyzet hogy amig nincs igazi kézzel fogható trofea vagy bármi addig egy ilyen helyezés vagy mi igazából értéktelen.
A másik 4nap alatt jóidőben alapvetően baromi sokan kitekertek 100km et.
Sőt szerintem olyan is van aki már 2.én túl volt a 100on csak épp nem stravázik.
Ha lenne időm meg akaratom akkor nekem is meglenne...
Őszintén? Nem sok. Egyrészt nem minden hosszú távokat toló bringás használ tracker alkalmazásokat, akik használnak, azok közül nem mind a Stravát, aki a Stravát használja, azok nem mind neveznek be a GF-re.
Én meg szoktam azért nézni mind a magyarországi, mind a hazámbéli, romániai listát, és olykor, egy-egy nagy táv vagy érdekes útvonal láttán elismerően csettintek, főleg ha ismerős arcról van szó.
Esetleg ha látok egy-egy női nevet az első tíz környékén (nem gyakori), egyszerű, basic férfiemberként csekkolom a fotóit (ha vannak), és ha mondjuk nem Tóth Annának hívják, Facebookon is megnézem...
Ettől függetlenül, ha téged motivál az, hogy mások előtt végezhetsz egy ilyen listán, nyomjad neki. Egyébként nem csak országokra lebontva lehet rangsorolni a résztvevőket, hanem csomó más szempont alapján is.
Igen igen, egy hazai GF elsőségnek vagy top 10-nek nyilván nincs semmi értéke, bezzeg annak, hogy az Aréna Pláza keleti végétől 0,4 km/h-val gyorsabban eltekertél a nyugatiig, mint valami ismeretlen, az már valami :DDDDDDDDDDDDDDDD
De amúgy ez az app is csak a farokméregetésre jó, meg h a Himalája oldalán felfelé még a Campingjükkel is 38 km/h átlagot produkáló menci csávók/csajok villoghassanak a hasonszőrű barátaiknak.
A bringázás élvezetéért tekerj inkább. Hallani a Szamos csobogását. Megnézni a Nagykunságon legelésző csordát. Rácsodálkozni, mennyivel jobb a levegő a Gerecsében, mint Bp. lepra belvárosában. Megismerni olyan falvakat, amiknek addig a nevét sem tudtad. Ezekért a momentumokért bringázz, ne azért h a te neved legyen vmi sokadrangú lista elején.
Ha volna valami csoport akkor abban lehet, hogy lenne értéke (egy válba veregetés) de így random emberkéknek semmi.
A másik ez a 100 igy az év elején jan,feb még mondjuk teljesitmény de március vegétől már kevés. Azaz egy jobb tura alatt megvan ami 1nap. Pl ha felmegyek Dobogokőre az 90valamenyi,hozzá dobok még 1kört a Margiton és kész is. Ezt megtehettem volna hétvégén is jó idő volt.
Innentől ha nincs ismerősi kör csoport bármi akkor egy értelmetlen dolog hencegni vele. Persze örömet okozo dolog ami jó de ennyi.
Igy csak kicsapod az asztlra a farkad hogy haha az enyém ekkora...de akik az aszztalnal ülnek továbbra is telot basztatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!