Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen nyomáson lenne a...

Milyen nyomáson lenne a legideálisabb használni a bringát?

Figyelt kérdés
XC kerékpáromon Elől Maxxis Ardent Race, Hátul Maxxis Ikon van. 2.2-es méret, tubelessre szerelve. 85kg vagyok. Mászáshoz ill. lejtőzéshez is érdekelne.
2022. febr. 12. 01:36
 1/4 anonim ***** válasza:
39%
Elvileg szokott lenni megadva egy nyomástartomány a gumin. Ha az alacsony gördülési ellenállás a fontosabb akkor a felső határértékre fújnám, ha a tapadás és a kényelem akkor az alsó közelébe, figyelve arra hogy felkoppanni véletlenül se tudjon. Nem lesz olyan nyomás ami mindenhol a legjobb. Szerintem sokkal inkább a tereptől függ, mint hogy lejtő vagy emelkedő. Köves laza sziklás talajon a kemény gumi sokkal jobban ugrál, sima döngölt-letaposott földúton meg jobb a kemény az alacsonyabb ellenállás miatt. Ki kell tapasztalni.
2022. febr. 12. 10:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Kiindulásnak 1.5/1.8 bart javasolnék. Hátra mindig többet fújok, mert ott van a nagyobb súly.
2022. febr. 12. 10:39
 3/4 anonim ***** válasza:
54%
1,5 barnál én úgy koppantom fel, hogy csőfogóval kell visszanyomni a felnit.
2022. febr. 12. 10:53
 4/4 anonim ***** válasza:
3: 2.2-es gumit? Én 1.7-en használom, és 105 kg vagyok.
2022. febr. 12. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!