Miert csikoroghat a hidraulikas tarcsas fekem fekezes kozben,es fekezni sem fekez igazan?
Figyelt kérdés
2022. febr. 9. 12:38
1/11 anonim válasza:
Így látatlanba azt mondanám, hogy kopott a fékbetét. Ha nem az, akkor meg lehet csiszolni a betét szélét kb 45 fokban, úgy nem fog hangot kiadni. Avagy az is lehet, hogy egy kis kavics szorult be.
2/11 anonim válasza:
Nekem is épp most lett cserés a betét, ugyanezt produkálja!
3/11 anonim válasza:
Az is lehet, hogy valami szutyok (pl olaj) ment a tárcsádra, amit a betétek szépen beszívtak, vagy amit előttem is írtak, hogy kopottak a betétek vagy a tárcsád.
Szedd ki a betéteket és nézd meg, hogy milyen állapotban vannak (+a tárcsa), nincs-e rajtuk valami, aminek nem kéne, tisztítsd le féktisztítóval a tárcsát meg a betéteket is.
4/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha mosogato szerel mostam meg a biciklit es persze a tarcsakat is,az arthatott neki?Es a tarcsa hogy tud elkopni,ezt nem tudtam.
2022. febr. 9. 18:46
5/11 anonim válasza:
A mosás ótanmennyit mentes vele?
A tárcsa is kopik, csak lassabban, mint a betét (:
7/11 A kérdező kommentje:
Igazabol nem sokat,de a tarcsat mi alapjan tudom megallapitani hogy cserelni kell e?
2022. febr. 9. 19:02
8/11 anonim válasza:
Ha a kopásra gondolsz, akkor ha az ujjad végig simítod rajta akkor érzed, hogy van-e "válla". Azon a részen ahol a betéttel érintkezik. Ha kicsi van az nem gond, de ha nagyobb, akkor csere érett.
9/11 anonim válasza:
Én a helyedben első körben megpróbálnám fék tisztítóval letakarítani. Bármilyen autós boltban kapsz. Befújod, letakarítod. Ártani nem árthat
10/11 anonim válasza:
Mosás után előfordulhat nyikorgás, mert a betétek megszívják magukat. Ennek egy idő után el kell múlnia. De előfordulhat az is, hogy rámostál egy kevés olajat a láncról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!