Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 105ös szett mennyivel ad...

105ös szett mennyivel ad többet egy SORA-hoz képest?

Figyelt kérdés
2022. febr. 3. 08:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Jobb minosegu anyagok, precizebb mukodes ...
2022. febr. 3. 10:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Soram van, de néha dobálja a láncot, emelkedőn felfelé katasztrófa, annyira nem vagyok elégedett vele.
2022. febr. 3. 10:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Soranal meg a Tiagra is jobb ... 105-os mar belepo szintu (egesz elfogadhato). Tartosabb es konyebben kezelheto - meg leszel elegedve vele.
2022. febr. 3. 10:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor ha végre lehet normálisan kerékpárt venni beruházom egy olyanra.
2022. febr. 3. 10:12
 5/7 anonim ***** válasza:
89%
A 105 azért már nem belépő szint. Erős középkategória. Alatta ott a Claris, Sora, Tiagra. Felette már csak az Ultegra és a Dura-Ace van, amik már verseny és profi szintet képviselnek. Hobbistának ezek már kevés pluszt nyújtanak sok pénzért.
2022. febr. 3. 13:19
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
Claris, Sora az alsó, belépő kategória. Tiagra és 105 a közép. Ultegra, Dura Ace a teteje. Soraról 105re váltást nagyon érezni, de még a Tiagra is sokkal jobb. Tiagraról 105re már nem akkora ugrás.
2022. febr. 3. 21:47
 7/7 anonim válasza:

Én azt olvasom sokszor szaklapokban, hogy ez nagyon generációfüggő is, az újabbak egyre jobbak és strapabíróbbak talán több a különbség 2 generáció közt mint felfelé. Nehéz konkrétan mert csak pár kerékpárom volt. Most 105-öt használok csak mert ilyen konfig jött ki és a bújtatott vezetékek miatt, nem derült ki, hogy az előző Tiagránál különösebben jobb lenne.

Ha dobja a láncot le akkor esélyesen vagy el van állítódva, vagy sérült / görbült, vagy nem pörget az ember eléggé. Még a sorszámos, név nélküli Shimanommal sem voltak ilyen bajok amikor áruházi biciklit használtam.

Azt gondolom sok minden cserélhető egy biciklin, ha az ember nem akar csereberélni akkor meg nem csak a váltót kell nézni hanem kormány, nyeregszár, fékek, középső lánckerék (tányér) stb ezek közül sokat mással helyettesítenek be a gyártók nem a sorozat specifikus lesz szóval overall legyen egy olyan minőség ami vállalható. Ez kerékpárgyártó- és modellfüggő lesz, lehet, hogy van jó Sorás bicikli de más gyártónál lehet 105 érdemes mert az alatt hulladékot tesznek rá.

Én jelenleg egy 2020-as Specialized Allezt hajtok és a fékek ezen is elég szarok, lassító berendezés, nem is Shimano. Lusta voltam lecserélni de nem ártana. De overall elég jó nekem, a kerekek relatív strapabírónak tűnnek de nem dögnehezek és a többi cucc is mind teljesen jó még az is ami nem Shimano. Szóval kicsit bonyolultabb a kérdés.

2022. febr. 8. 16:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!