Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek mekkora kerékpár...

Szerintetek mekkora kerékpár kellene?

Figyelt kérdés
Gondolkodom, hogy el kellene kezdeni tekerni. Pár évente 1-2 alkalommal szoktam, akkor is a garázssoron. Kb 157 cm vagyok. Valami felnőtt méret, vagy elég a 26-os gyerek? Mindenképp montit szeretnék, nem kell drága ( új sem), mert valószínűleg nem lesz sokat használva. Azonban van egy kis egyensúlyzavarom, ráadásul eléggé parázok is, nem igazán tanultam meg gyerekként bringázni. Ja, falun lakunk, közel az erő, elég meredek dombok vannak erre. Milyen méretben érdemes nézelődni?
2022. jan. 3. 14:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ha városban használod, totál fölösleges a monti...

Lány vagy?

Vegyél valami csajos városi bringát, amiről biztonságosan le tudod tenni a lábad akár nyeregben ülve is. Amúgy nen a kerékméret a lényeg, hanem a vázméret! Azt kell jól kiválasztanod, hogy kényelmes legyen.

Itt találsz mérettáblázatot:

[link]

S méretű váz kell neked...

2022. jan. 3. 14:43
 2/17 A kérdező kommentje:
Igen, csaj vagyok. Írtam, hogy falun lakunk, mellettünk már a mezők, dombok, erdő van. Ezért is inkább a monti.
2022. jan. 3. 14:51
 3/17 anonim ***** válasza:
De ha egyensúlyzavarod van, akkor nem fogod tudni úgy beállítani a nyerget, hogy az optimális legyen. Ui. montinál legfeljebb a lábujjhegyed érhet le a talajra, sőt..... Ha meg úgy állítod be a nyerget, mint egy városinál, akkor nagyon nem lesz könnyű pedálozni, természetellenes lesz a tartásod, nem tudod kinyújtani a térded... .
2022. jan. 3. 14:54
 4/17 A kérdező kommentje:
És ezzel kényelmesen tudok az erdőben, illetve a meredek lejtőn/ emelkedőn tekerni?
2022. jan. 3. 15:12
 5/17 anonim ***** válasza:

Ez pl. egy hétsebességges, szerintem ezzel már fel tudsz menni meredekebb emelkedőn is... Persze jó lenne tudni, hogy mennyire meredek.....

[link]

2022. jan. 3. 17:58
 6/17 anonim ***** válasza:
26-os montiból 15-ös váz kellene neked, amit mostanában XS-nek hívnak.
2022. jan. 3. 22:39
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2022. jan. 3. 23:47
 8/17 anonim ***** válasza:
58%
A kerékméret nem függ össze a bicikli méretével. 26-os montiból is van olyan, ami 190 centis embernek való meg 29-esből is van 170 centiseknek váz. Mennyi pénzt szánsz rá?
2022. jan. 4. 07:33
 9/17 anonim ***** válasza:

#8!

A kérdező említette a 26-os számot. Az ő magasságához már tényleg nincs 29-es, de 26-osból is nagyon-nagyon ritka a 15-ös váz.

2022. jan. 4. 11:23
 10/17 A kérdező kommentje:
Minél kevesebbet. Használtan nézegetek, mert tényleg csak párszor lesz használva. Marketen nézegettem. A régi 28-as monti volt, ha minden igaz, szintén használt volt, de eladtam, miután évekig nem volt használva.
2022. jan. 4. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!