Bringát mivel érdemes tisztítani,ha csak poros? Ami vázat nem karcolja.
Márciusig elrakom biciklit,télen nem túrázok.
Mivel közös helységbe piszkálták,lakásba tartom,de azt vettem észre porosodik,száll rá,ezt mivel érdemes tisztítani?A vázat nyáron vettem még karcmentes.
Gondolkozok ilyen ponyván letakarni s akkor nem lesz ilyen gondolom.
"Matt váz nagy baja, hogy nincs rajta lakk."
Van rajta.
Csak a mattítást a lakkban viasztartalommal érik el, az meg puhábbá teszi.
És tényleg karcérzékenyebb.
Mivel a felülete nem olyan sima, mint a fényes lakk, jobban megfogja a port is és száraz törlés nem nagyon hozza le, bent marad a felület porozitásában.
A zsíros ujjlenyomatok is betarkázzák. Azt meg a sima víz nem hozza le.
A legjobb az egészet telibe lemosni autósamponnal, bő víz, majd nedves törlés.
Én Brigéciollal szoktam átecsetelni, majd mosom, mikor hogy, néha telibe, néha csak folyamatosan nedvesített, öblített ronggyal.
Amikor leszárad, szépen újrakenem, amit kell és kész.
Ha csak poros, akkor nem sokat vacakolnék vele, mert bárhogy kiglancolod, pár nap múlva ott lesz rajta a por.
Én azt szoktam csinálni, hogy nem dobálom ki a lyukas frottír, vagy thermo zoknikat, hanem ilyen esetekre elrakom őket. Ha port kell letörölni, felhúzom a kezemre és laza mozdulatokkal végigsimogatom a bringát. De ezt csakis portalanításnál, vagy mosás után ha cseppmentesség a cél.
Használat után még egyszer becsúszó és/vagy lánctörlés, aztán kuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!